Izvor: Tanjug
17.11.2021 u 08:24
0

INDIJA: Zatvoreno pet termoelektrana zbog zagađenja vazduha

Indija je privremeno zatvorila pet od ukupno 11 termoelektrana na ugalj u okolini glavnog grada Nju Delhija, u sklopu borbe protiv zagađenja vazduha, a prema nalogu komisije za upravljanje kvalitetom vazduha federalnog ministarstva životne sredine.

Komisija za upravljanje kvalitetom vazduha zabranila je i vožnju kamionima koji prevoze neesencijalnu robu i zaustavila gradnju u Delhiju i susednim gradovima, prenose strani mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: PEKING: Kina i Rusija uspostavile svemirski meteorološki centar

U najnovijem nalogu, komisija upozorava da postoji nedvosmislena potreba da se osigura da se kvalitet vazduha „dodatno ne pogoršava“.

Nivo zagađenja je ovog meseca dostigao ozbiljne razmere – indeks zagađenja u Nju Delhiju iznosi čak 499 na skali od 500 – što predstavlja upozorenje da su i zdravi ljudi izloženi riziku od razvoja respiratornih bolesti.

PROČITAJTE JOŠ: NJUJORK: Autoportret Fride Kalo prodat za 35 miliona dolara

Nivo sitnih čestica PM2,5, koje mogu da ugroze respirator i sistem i blokiraju rad pluća, u Nju Delhiju je daleko viši od bezbednosnih smernica Svetske zdravstvene organizacije (SZO). 

Ove godine je zagađenje rekordno što je izazvalo strogo upozorenje indijskog Vrhovnog suda i naredbu državnim i saveznim vladama da preduzmu „neposredne i hitne“ mere za rešavanje tog problema.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter