Izvor: Kurir.rs/Beta
31.12.2022 u 14:30
0

RIŠI SUNAK SE OBRATIO BRITANCIMA: „Nedaće neće nestati u 2023. godini, ali će krunisanje kralja Čarlsa III će ujediniti zemlju!“

Ekonomska i politička situacija su se smirile, ali Sunak i dalje treba da se uhvati u koštac sa usporavanjem ekonomije, štrajkovima radnika i problemima u Konzervativnoj partij.

Velika Britanija je prošla kroz teških 12 meseci i problemi neće nestati 2023, ali će krunisanje kralja Čarlsa Trećeg pomoći da se zemlja ujedini, izjavio je danas premijer Riši Sunak u novogodišnjem obraćanju.

Sunak je rekao da je Velika Britanija ove godine pretrpela „teške ekonomske posledice“ zbog rata u Ukrajini.

BRUKA BRITANSKOG PREMIJERA: Riši Sunak volontirao u narodnoj kuhinji, a o razgovoru sa jednim beskućnikom priča ceo svet!

Dodao je da je njegova vlada donela „teške, ali pravedne odluke kako bi dug stavila pod kontrolu“ i pomogla Britancima da se izbore sa finsnsijskom krizom izazvanom cenama koje su naglo porasle.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sunak nije govorio o političkoj krizi u zemlji ove godine. Bivši premijer Boris Džonson dao je ostavku u julu nakon niza skandala, a njegova naslednica Liz Trus je podnela ostavku posle manje od dva meseca na funkciji.

Ekonomska i politička situacija su se smirile, ali Sunak i dalje treba da se uhvati u koštac sa usporavanjem ekonomije, štrajkovima radnika i problemima u Konzervativnoj partiji koja gubi podršku naroda nakon 12 godina na vlasti.

„Neću se pretvarati da će svi naši problemi nestati u novoj godini“, rekao je on i ;dodao da će se Velika Britanija „ponosno ujediniti“ u svemu što tu zemlju čini velikom na ceremoniji krunisanja Čarlsa III.

Čarls je postao kralj odmah nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II 8. septembra.

On će biti zvanično krunisan u Vestminsterskoj opatiji u Londonu 6. maja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter