Izvor: BSC HAPPY
13.02.2023 u 15:38
0

Minhenska bezbednosna konferencija održaće se od 17. do 19. februara: Ruski zvaničnici ove godine nisu pozvani!

Nekoliko stotina političara iz celog sveta prisustvovaće Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji koja će se održati od 17. do 19. februara, a više od stotinu njih će biti predsednici, šefovi vlada ili ministri, rekao je novinarima u Berlinu predsedavajući konferencije Kristof Hojzgen u ponedeljak.

„Od toga, 150 su visoki predstavnici vlade“, rekao je Hojzgen.

Ranije je objavljeno da će konferenciji prisustvovati potpredsednica SAD Kamala Haris, nemački kancelar Olaf Šolc, francuski predsednik Emanuel Makron, direktor Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Komunističke partije Kine i član Politbiroa Vang Ji, Hojzgen je potvrdio svoje učešće.

Predsednica Moldavije očekuje destabilizaciju države, Zelenski upozorio: Pazite se Rusa, Belorusa, Srba i Crnogoraca!

Predsedavajući je među učesnicima naveo i finskog predsednika Saulija Niinista, generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinu Georgijevu. Hojzgen je precizirao i da će u Minhen stići oko 20 ukrajinskih poslanika, kao i američkih senatora.

Ruski zvaničnici ove godine nisu pozvani. Prema rečima Hojzgena, u bavarsku prestonicu će doći „predstavnici ruskog civilnog društva”.

Minhensku konferenciju je 1962. godine osnovao nemački publicista Evald fon Klajst kao „sastanak predstavnika odbrane“ zemalja članica NATO. Od 1999. godine na događaju su učestvovali političari i vojni oficiri iz država Centralne i Istočne Evrope, kao i predstavnici privrede. Na forumu se tradicionalno održavaju brojni neformalni i lični sastanci političara na kojima se razgovara o novim inicijativama bezbednosne politike.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter