Izvor: Kurir.rs/Danas.hr/Daily Mail
13.02.2023 u 15:31
0

KAMERA SNIMILA NEVEROVATNU SCENU KOJA JE OBIŠLA SVET: Rusi tenkom nagazili minu, ovo morate da pogledate! (VIDEO)

Iznenada se na mestu gde je tenk bio nekoliko trenutaka ranije pojavljuje oblak dima, nakon što je prešao preko mine.

Neverovatni snimci iz Vuledara u Ukrajini poslednjih dana pokazuju kako su ruski tenkovi i vojnici na udaru ukrajinske artiljerije. U novom snimku koji se pojavio jutros prikazana su dva ruska tenka koja su raznesena ukrajinskim minama.

Ruski ambasador u Londonu smatra da će snabdevanje Kijevа britanskim tenkovima „Čelenžer 2“ dovesti do eskalacije sukoba u Ukrajini!

Na snimku, koji je zabeležen dronom, vidi se ruski tenk T-80 kako se kotrlja po minskom polju prekrivenom kraterima. Iznenada se na mestu gde je tenk bio nekoliko trenutaka ranije pojavljuje oblak dima, nakon što je prešao preko mine.

Drugi tenk se vidi iza njega, ali dok se on približava prvom oklopnom vozilu, taj tenk takođe naleće na minu.

Još jedna ogromna eksplozija izbija ispod tenka, razbacujući komade metala u vazduh. Tenk nastavlja da se kotrlja i skreće ulevo, pre nego što se zaustavlja.

Nije odmah bilo jasno koliko je ruskih žrtava bilo u ove dve eksplozije, ali čini se da se nijedan tenk nije kretao do kraja snimka.

„SAD ne želi da okonča sukob“

Vašington trenutno nije zainteresovan za okončanje sukoba u Ukrajini, piše kineski list Global Times, prenosi TASS.

Prema stručnjacima lista, SAD u ovom trenutku nije spreman ili ne želi da pregovara s Rusijom. Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena neće dopustiti prestanak sukoba i nastaviće da ga koristi za „potkopavanje“ pozicija Rusije, a EU i Ukrajina je cena koju je Vašington spreman da plati za to.

„Višestruke runde rusko-ukrajinskih pregovora u prošloj godini koje nisu postigle značajan rezultat dokazale su da čak i ako Moskva i Kijev postignu neke dogovore, Vašington će se odmah uključiti i uništiti celokupan proces“, citirale su novine kineskog vojnog stručnjaka Songa Zhongpinga.

Koje je glavno pitanje?

Naglasio je da glavno pitanje u ovom trenutku nije mogućnost pregovora između Rusije i Ukrajine, već mogućnost da Vašington i Moskva postignu „barem neki prećutni konsenzus kako bi se izbegla eskalacija“.

Song Zhongping je sugerisao da će „Moskva da bude odlučnija u potrazi a probojem putem vojnih mera, ako SAD bude ignorisao poziv Rusije na pregovore“.

Dana 11. februara, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinin rekao je u intervjuu za TV kanal Zvezda da je Rusija spremna da pregovara s Ukrajinom bez preduslova, na temelju realnosti koja postoji. Diplomata je tada istakao da odluka o pregovorima s Moskvom nije donesena u Kijevu, već u Vašingtonu i Briselu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter