Izvor: Informer
29.04.2024 u 13:56
0

VITALIJ KLIČKO: „VEROVATNO IMA DRUGE STVARI DA RADI“

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je u intervjuu medijskoj grupi Funke da se nikada nije lično sreo sa Vladimirom Zelenskim od početka sukoba u zemlji, sugerišući da predsednik ima „druge stvari da radi“.

Kijevski gradonačelnik se požalio da nema kohezije i jedinstva između vodećih ukrajinskih političara u kontekstu sukoba.

Govoreći o svom odnosu sa Zelenskim i pokušajima da se razreši napetost koja je uočena između njih, Kličko je naveo da je pokušao da se sastane sa predsednikom na „desetine puta“ od početka neprijateljstava, jer „mnogo zavisi od glavnog grada zemlje“.

– Ali, nažalost, nisam imao priliku da se lično sretnem sa Zelenskim, verovatno ima druge stvari da radi – požalio se on i dodao da je u sadašnjim uslovima važno zaboraviti na političke ambicije.

RUSI BRIŠU POD NATO PAKTOM! U TRIJUMFALNOJ POVORCI i IZLOŽBAMA PRIKAZUJU UNIŠTENO NATO ORUŽJE (VIDEO)

Istovremeno, kako su primetili novinari Funkea, početkom decembra Kličko je „neobično jasno“ optužio Zelenskog za greške na funkciji.

Takođe, gradonačelnik Kijeva je u intervjuu optužio ukrajinsku vladu da čini premalo u borbi protiv divlje korupcije u zemlji.

– Ovo pitanje možete postaviti svakom građaninu, a siguran sam da će svaki građanin odgovoriti: „Ne“, odgovorio je Kličko na pitanje da li ukrajinske vlasti čine dovoljno u borbi protiv korupci – dodajući da je potpuno istog mišljenja.

Kličko je u decembru rekao da kao rezultat delovanja Zelenskog u Ukrajini praktično nije ostalo nezavisnih institucija vlasti i izrazio mišljenje da se zemlja kreće ka autoritarizmu, u kojem sve zavisi od raspoloženja jedne osobe.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter