Izvor: TASS
29.04.2024 u 16:59
1

SIRSKI OČAJAN VOJSKA MORA DA SE POVUČE : Šef ukrajinske vojske priznaje uspehe Rusije u nekoliko oblasti fronta, situacija se POGORŠAVA

Tako se, prema rečima Sirskog, najteža situacija za ukrajinsku vojsku odvija u oblastima Pokrovskog i Kurahovskog u delu Donjecke Narodne Republike (DNR) pod kontrolom Kijeva, gde su ukrajinske jedinice morale da se povuku.

Ukrajinski glavnokomandujući Aleksandar Sirski priznao je da su ruske snage postigle taktičke uspehe u nizu oblasti u zoni borbenih dejstava.

„Situacija na liniji fronta se pogoršala. <…> [ruske snage] napadaju duž cele linije fronta i postigle su taktičke uspehe u brojnim oblastima. Situacija se dinamično menja“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

VITALIJ KLIČKO: „VEROVATNO IMA DRUGE STVARI DA RADI“

Tako se, prema rečima Sirskog, najteža situacija za ukrajinsku vojsku odvija u oblastima Pokrovskog i Kurahovskog u delu Donjecke Narodne Republike (DNR) pod kontrolom Kijeva, gde su ukrajinske jedinice morale da se povuku.

Ozbiljna situacija za ukrajinske trupe je i u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, naveo je on i dodao da je ukrajinska vojska pojačala svoje artiljerijske i tenkovske jedinice u oblasti Harkova.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je u nedelju da je ruski centar borbenih grupa oslobodio naselje Novobahmutovka u DNR i odbio deset ukrajinskih kontranapada.

Tokom sastanka Ukrajinske kontakt grupe za odbranu u formatu Ramštajn u subotu, Sirski je priznao da je situacija na frontu i dalje napeta za ukrajinske trupe i da ima tendenciju da se pogoršava.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SIRSKI OČAJAN VOJSKA MORA DA SE POVUČE : Šef ukrajinske vojske priznaje uspehe Rusije u nekoliko oblasti fronta, situacija se POGORŠAVA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter