Izvor: Informer
16.05.2024 u 15:09
0

„KAO OBRNUTI GAVRILO PRINCIP“: MEDVEDEV se oglasio nakon ranjavanja ROBERTA FICA, šokirao sve

Da li je iznenađenje što je prvi put nakon decenija u Evropi izvršen atentat na političara koji je zauzeo razuman stav prema Rusiji. Inače, Robert Fico nikako nije proruski, već samo pragmatičan nerusofob, naveo je Medvedev, komentarišući pucnjavu u kojoj je ranjen premijer Slovačke.

– Fico, sa kojim komuniciram od 2008. godine, nije proruski nastrojen. On samo predstavlja onaj deo evropskog establišmenta koji nije izgubio vezu sa realnošću i ne želi da se njegovi građani pretvore u sivi radioaktivni pepeo – napisao je Medvedev na Telegramu.

Kako ističe, upravo zbog svega toga postao je meta, a u Evropi ima samo nekoliko ljudi poput njega i svi oni moraju da vode računa o svojoj bezbednosti.

FICA ČEKA JOŠ JEDNA OPERACIJA: Sumnja se da njegovi lekovi mogu da izazovu probleme

– Onaj ko je izvršio napad je odmetnik od inteligencije. Neka vrsta obrnutog Gavrila Principa. Da, nije voleo Fica. Ali njegov postupak je etar nove Evrope – moronsko-rusofobne, vazalsko-neobuzdane i potpuno bezglave – dodao je Medvedev.

Evropa, ne želeći da razume osnovne stvari, „spremna je da svoje građane baci u ložište sebične američke politike“.

– Evropa podlih degenerika, neupućenih u svoju istoriju. Stoga, Makron, Sunak, Šolc i Fon der Lajenova možda još ne moraju da brinu o svojoj koži. Toliko. Robertu Ficu želim da se što pre oporavi od teške povrede – zaključio je Medvedev.

Slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi posle sednice vlade u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistično od Bratislave, prenose slovački mediji. Premijer je prevezen u bolnicu, a napadač je uhapšen.

Nepoznati napadač počeo je da puca iz gomile u trenutku kada je Fico posle sastanka izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Očevici kažu da su se čula tri ili četiri pucnja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter