Izvor: Kurir
16.05.2024 u 14:46
1

FICOV NAPADAČ NIJE UKRAJINAC! Stranka Progresivna Slovačka demantovala da je napadač na premijera Fica njen član

Slovački mediji razotkrili su lažne vesti koje su se pojavile u vezi sa Jurajem Cintulom (71), koji je juče vatrenim oružjem pokušao da ubije premijera Roberta Fica.

Sajt TV Novini, koji pripada slovačkoj televiziji Markiza, objavio je da napadač nije ni Ukrajinac ni član opozicione stranke Progresivna Slovačka.

Navodi se da je policija upozorila da su nakon pokušaja atentata na Fica počele da se šire informacije koje sadrže laži i ispoljavanje mržnje.

Svega nekoliko desetina minuta nakon pucnjave u gradu Handlove, odakle je Fico prebačen u bolnicu u Banjskoj Bistrici i nalazi se i dalje u teškom stanju, na društvenim mrežama pojavile su se informacije da je Cintula navodno ukrajinskog porekla.

MINISTRI DOBIJAJU JAČU ZAŠTITU POSLE ATENTATA NA FICA: Ministar je UPRO PRSTOM u njih! „Pokrenuli ste hajku, krivi ste!“

– Napadača slovačke nacionalnosti privele su odmah nakon njegovog čina bezbednosne snage koje su tu bile prisutne. Njegovi motivi, kao i druge okolnosti su predmet istrage – saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovačke i dodalo da je Cintula pisac iz grada Levice.

Socijalno-liberalna stranka Progresivna Slovačka reagovala je na lažne tvrdnje da je Cintula injihov član.

– Mi nedvosmisleno odbacujemo to da je on član našeg pokreta ili da ima bilo kakve veze sa našom strankom ili našim članovima. Snažno osuđujemo njegov gnusni čin – kazao je Mihal Šimečka, predsednik Progresivne Slovačke i bivši potpredsednik Evropskog parlamenta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “FICOV NAPADAČ NIJE UKRAJINAC! Stranka Progresivna Slovačka demantovala da je napadač na premijera Fica njen član”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter