Izvor: BSC Happy
13.02.2023 u 15:29
1

„SAD UCENJUJE I PRETI SANKCIJAMA“ Amerika traži od Indije da se uključi u antirusku kampanju

Prema Alipovu, Vašington ne krije da želi da naškodi rusko-indijskim vezama.

Od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, SAD i druge zapadne zemlje ucenjuju Indiju i prete joj sekundarnim sankcijama kako bi primorale Indiju da se pridruži antiruskoj kampanji, rekao je ruski ambasador u Indiji Denis Alipov za TASS.

– Od samog početka specijalne vojne operacije, Zapad predvođen SAD vršio je neviđeni pritisak na Indiju tražeći da se uključi u antirusku kampanju putem očiglednih ucena i pretnji sekundarnim sankcijama. Uprkos tome, Indijci se drže uravnotežene pozicije, pokazujući svoju posvećenost partnerskim odnosima sa Rusijom. Rastuća dinamika bilateralne trgovinske i ekonomske saradnje može se posmatrati kao odgovor Indije na ovaj pritisak – rekao je on.

PETER STANO NE ŽELI DA SLEDI PRIMER AMERIKE: „Nećemo da pozivamo svoje građane da napuste Rusiju“

Prema Alipovu, Vašington ne krije da želi da naškodi rusko-indijskim vezama.

– Međutim, Indija, kao globalna sila u nastajanju i jedan od lidera sveta u razvoju, odbacuje stranu prinudu, ceni svoju nezavisnost i „stratešku autonomiju“. Rukovodi se svojim nacionalnim interesima, posebno usred krize hrane i energije – naglasio je Alipov.

– U svojim dugoročnim planovima, Indija priznaje važnu poziciju Rusije kao čuvara globalne ravnoteže moći i zemlje koja deli iste stavove o ravnopravnoj i pravednoj multipolarnosti na osnovu centralne uloge Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava – rekao je ruski diplomata.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„SAD UCENJUJE I PRETI SANKCIJAMA“ Amerika traži od Indije da se uključi u antirusku kampanju”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter