Izvor: Alo
29.04.2024 u 07:57
0

SITUACIJA NA TERENU SE POGORŠALA: Zelenski traži od EU početak pregovora o pristupanju

Rat u Ukrajini – 795. dan

Nastavljaju se sukobi na istoku Ukrajine, a najžešće borbe tokom prethodnog dana vođene su u Donjeckoj, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.

Moskva tvrdi je zauzela selo Novobahmutovku u Donjeckom regionu, kao i da su najmanje četiri osobe poginule u ukrajinskom granatiranju gradova i sela u područjima Zaporožja i Hersona.

Sa druge strane, glavnokomandujući Vojske Ukrajine Oleksandar Sirski navodi da se situacija na terenu pogoršala i da trupe zauzimaju nove pozicije zapadno od Berdičija, Semenovke i Novomihajlovke.

ČUVENI IRANSKI GENERAL KOJI JE ŠPIJUNIRAO ZA AMERIKU PRONAĐEN ŽIV?! Verovalo se da je pogubljen, a sada priča dobila ŠOKANTAN OBRT

Dok traju borbe, Kijev iščekuje američku isporuku oružja i municije i nada se da će najavljeni sporazum o bezbednosnim garancijama sa Sjedinjenim Državama biti najčvršći međunarodni dogovor za odbranu zemlje.

Kremlj je demantovao navode da bi ustupio pojedine osvojene teritorije u zamenu za odmrzavanje dela zamrznute ruske imovine na Zapadu.

Volodomir Zelenski nastavlja diplomatsku misiju i u Evropskoj uniji, a ukrajinski predsednik smatra da je država, u tom pogledu, ispunila sve uslove za faktički početak pregovora o pristupanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter