Izvor:
14.05.2024 u 21:52
0

VEČERAS POČINJE FESTIVAL U KANU;Blistavi program Grandiozni povratak Frensisa Forda Kopole, Demi Mur i Ričarda Gira

Novo, 77. izdanje Kanskog filmskog festivala počelo je danas i trajaće do 25. maja, a u glavnoj takmičarskoj selekciji takmiči se 22 nova ostvarenja. Među ostvarenjima koja se bore za prestižnu „Zlatnu palmu“ su i novi film Frensisa Forda Kopole „Megalopolis“, „Kinds of Kindness“, Jorgosa Latimnosa, „Emilija Perez“ u kom kadar dele evropske i holivudske zvezde i mnogi drugi atraktivni naslovi.

Među filmovima koji će biti prikazani van konkurencije, najviše pažnje privlače „Furioza“ Džordža Milera sa Anjom Tejlor-Džoj, prednastavak „Pobesnelog Maksa: Auto-put besa“, prvi od dva dela vesterna Kevina Kostnera „Horizont: Američka saga“, u kom igraju i Sijena Miler i Sem Vortington, „Glasine“ Gaja Medina, sa Alisjom Vikander, Kejt Blančet i Čarlsom Dansom, kao i najnovija francuska adaptacija klasika „Grof Monte Kristo“ u režiji Aleksandra de la Patelijera i Matjea Delaporta sa Pjerom Nineom u naslovnoj ulozi.

Jasno je da je reč o jednom od najatraktivnijih programa Kanskog festivala u poslednjih nekoliko godina, a takvom utisku doprinosi povratak na veliko platno zvezda koje duže vreme nismo videli u značajnijim ulogama, kao što su Ričard Gir, Uma Turman, Demi Mur, Denis Kvejd…

Princeza filma Meril Strip na crvenom tepihu

Zvanični poster 77. Kanskog festivala podignut je iznad Palate festivala, a ovogodišnja slika je preuzeta iz filma „Rapsodija u avgustu“ japanskog reditelja Akire Kurosave iz 1991. godine.

Crvenim tepihom prošetali su članov glavnog žirija festivala, na čijem je čelu rediteljka Greta Gervig, a ostali članovi su Lili Gladstoun, Ebru Ceilano, Eva Grin, Huan Antonijo Garsija Bajona, Nadin Labaki, Pjerfrančesko Favino, Hirokazu Koreda i Omar Si.

Američka režiserka preuzeće ulogu prošlogodišnjeg predsednika, švedskog reditelja Rubena Ostlunda, poznatog po filmskom ostvarenju „Trougao tuge“ za koji su mu dodeljene dve „Zlatne palme“.

Kanski filmski festival će ove godine dodeliti tri „Zlatne palme“ za životno delo, a dobitnici su Meril Strip, Džordž Lukas i Studio Gibli.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter