Izvor: GLOSSY
23.04.2024 u 09:57
0

PROSLAVLJENI REDITELJ priprema igranu seriju „Sveci“! MARTIN SKORSEZE PRODUCENT SERIJE KOJA SE SNIMA U SRBIJI

Proslavljeni režiser i oskarovac Martin Skorseze angažovan je kao producent nove doku-igrane serije “Sveci

Proslavljeni režiser i oskarovac Martin Skorseze angažovan je kao producent nove doku-igrane serije “Sveci”.Serija će obuhvatati osam jednočasovnih epizoda i istraživaće priče izuzetnih muškaraca i žena koji su rizikovali sve da bi otelotvorili najplemenitiju i najkompleksniju suštinu ljudskog roda – veru.

 

Kreator serije je Mati Lešem, a razvijao je Martin Skorseze za Lionsgate Alternative Television. Scenario je napisao Kent Džons, a režiraće je Elizabet Čomko.„Skoro ceo život živeo sam sa pričama o svecima, razmišljajući o njihovim rečima i delima, zamišljajući svetove u kojima su živeli, izbore sa kojima su se suočavali, primere koje su davali. Ovo su priče o osam vrlo različitih muškaraca i žena. Svako od njih živeo je u potpuno različitim istorijskim periodima, a svi su išli putem ljubavi koji se njima i nama otkriva u Isusovim rečima u jevanđeljima. Radujem se što je ovaj projekat u toku i što radim sa toliko pouzdanih i talentovanih saradnika“, istakao je Martin Skorseze.Međunarodni autorski tim je već u Beogradu, gde će se snimati deo serijala, u saradnji sa Firefly produkcijom i njihovim studijima, ali i na drugim lokacijama u Srbiji.

“Imao sam veliku čast da radim sa legendarnim Krekom na filmu Berija Levinsona „The Survivor“ (Preživeli). Pozvao me je u Beograd, došao sam, zaljubio se u grad i obećao mu da ću se vratiti da ovde snimam. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo sa Krekom i čast mi je da radim sa Ivanom Miković i svim talentovanim ljudima u Firefly produkciji“ izjavio je kreator i izvršni producent Mati Lešem.

DOBITNA KOMBINACIJA: Leonardo Dikaprio glumi Frenka Sinatru u novom filmu Martina Skorsezea

Scenograf Miljen Kreka Kljaković, kome je bogata međunarodna karijera donela mnoge nagrade i priznanja, oživeće atomosferu četiri istorijske priče.

To što je serija „Sveci“ naš prvi međunarodni projekat neverovatno je priznanje naših sposobnosti na svetskom tržištu i veoma sam počastvovana što sarađujem sa Lionsgate i Fox Nation na ovom projektu”, istakla je Ivana Miković, istakla je Ivana Miković, operativna direktorka Firefly produkcije i servisni producent serijala “Sveci”.

 

Serija “Sveci” će premijerno biti prikazati u novembru ove godine na Fox Nation platformi.

 

Vodeća i višestruko-nagrađivana produkcijska kuća Firefly posluje u sastavu kompanije WMG (Wireless Media Group), a u oktobru 2023. u Pančevu je otvorila kompleks najsavremenijih filmskih studija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter