Izvor:
29.04.2024 u 20:24
0

ŽESTOK RAKETNI NAPAD NA ODESU: Ima pogunilih, Rusi saoptili da u Avidjevki sahranile civile sa tragovima mučenja

 U raketnom napadu na Odesu dve osobe poginule

U ruskom raketnom napadu na Odesu poginule su dve osobe, a osmoro je povređeno, rekao je regionalni guverner Oleh Kiper.

Kiper je na Telegramu napomenuo da je među povređenima i dvanaestogodišnji dečak, i da su oštećene kuće i civilna infrastruktura.

Kako je preneo Ukrinform, u Odesi su se uveče čule eksplozije tokom uzbune za vazdušni napad.

 

U Avdejevki pronađeni sahranjeni civili sa tragovima mučenja

U gradu Avdejevka u Donjeckoj oblasti, koji su ruske snage zauzele prošlog meseca, otkriveni su sahranjeni civili sa znacima torture, saopštio je danas Istražni komitet Rusije.

U saopštenju objavljenom na Telegramu se navodi da je pokrenuta istraga o „najnovijim zločinima oružanih formacija Ukrajine“ nad civilima iz Hersonske, Zaporoške i Donjecke oblasti.

Napominje se da će istražitelji utvrditi sve okolnosti incidenta i identifikovati „umešane u izvršenje zločina“, prenose RIA Novosti.

Ruske snage preuzele su kontrolu nad Avdejevkom, severnom predgrađu Donjecka, 17. februara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter