Izvor: BSC Happy
01.03.2023 u 16:10
0

IZRAELSKA POLICIJA ŠOK BOMBAMA RAZBIJA PROTESTE

Izraelska policija je danas pokušala ponovo da razbije višenedeljne demonstracije građana u Tel Avivu, nastale protivljenjem merama vlade koje imaju za cilj, kako se navodi, da uzdrmaju pravosuđe u toj zemlji.

Građani Tel Aviva nedeljama protestuju protiv mera vlade, dok je policija upotrebila brutalnost u obračunu sa demonstrantima koristeći i šok bombe kako bi uspešno razbila demonstracije.

Policija je na konjima pokušala da spreči demonstrantne da probiju barikade dok su oni vikali „Sramota“ i „Mi smo većina na ulici“. U pravoj borbi na ulicama policija je koristila i vodene topove.

IZRAEL PLANIRA UVOĐENJE SMRTNE KAZNE: „Ministri odobrili predlog zakona, bez milosti za one koji napadaju civile!“

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je izjavio da vlada neće popustiti pod pritiscima sa ulice. „Nećemo prihvatiti nasilje nad policijom, blokadu puteva, ili kršenje zakona. Pravo na demonstracije nije pravo na anarhiju“, rekao je on. Premijerova vladajuća nacionalističko-religijska koalicija je nastavila sa merama izmena u pravosudnom sistemu Izraela, uprkos neredima na ulicama.

Glavni razlog pobune i nereda jeste, kako je navedeno, to što plan navedene reforme predviđa davanje odlučujućeg uticaja poslanicima vladajuće koalicije u izboru sudija i ograničava delokrug Vrhovnog suda da poništi zakon, ili donese odluku protiv izvršne vlasti.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter