Izvor: BSC HAPPY
01.03.2023 u 16:00
0

Pavel Sorokin poručuje: „Veoma važna misija obezbeđivanja adekvatnih zaliha energije leži na plećima OPEK+“

Zemlje OPEK+ treba da obezbede svetsko tržište energetskim resursima u narednih 15-20 godina u kontekstu rastuće tražnje i opadanja investicija, rekao je Pavel Sorokin, prvi zamenik ministra energetike Rusije na konferenciji Valdajskog kluba.

„Vidimo da ako svetska ekonomija nastavi da raste, ukupna potrošnja energije će rasti. Dakle, potreba za tradicionalnim energetskim resursima ne samo da ostaje na nivou pre kovida, ova potreba raste. Stoga veoma važna misija obezbeđivanja adekvatnih zaliha energije leži na plećima OPEK+. Ne govorim o sada, već o 15-20 godina unapred. Zato što svi projekti imaju dug investicioni ciklus, a smanjenje investicija sada daje rezultat za 3-7 godina“, rekao je on.

Sorokin je napomenuo da kompanije širom sveta nastavljaju da smanjuju ulaganja u ugljovodoničnu energiju.

Rusija je zvanično predala američkoj ambasadi belešku o suspenziji svog učešća u Ugovoru o novom START-u!

„U gasu, u manjoj meri, ali vidimo značajno smanjenje (ulaganja) u naftu i ugalj širom sveta. Ovo je apsolutno nedovoljno da bi se obezbedilo obnavljanje iscrpljenih rezervi“, rekao je on.

Prvi zamenik ministra je dodao da dok većina zemalja smanjuje stope rasta proizvodnje, jedan broj zemalja, uključujući članice OPEK+, poput Rusije, kao i Norveška, Kanada i SAD, potencijalno mogu da povećaju proizvodnju. Ali, u kontekstu opadajućeg trenda investicija, ograničen je i dugoročni potencijal za rast proizvodnje, dok potražnja za naftom raste, naglasio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter