Izvor: BSC Happy
01.03.2023 u 15:57
0

TURSKA ZABRINUTA ZA BEZBEDNOST: Turske vlasti kaznile TikTok sa 93.000 dolara

Turske vlasti kaznile su TikTok sa 93.000 dolara jer nije preduzeo dovoljne mere da zaštiti korisnike od nezakonite obrade njihovih podataka, saopštio je danas turski Odbor za zaštitu ličnih podataka.

Kazna dolazi usred rastuće međunarodne zabrinutosti zbog kineske aplikacije za razmenu kratkih video snimaka i zbog toga ko ima  pristupa njenim korisničkim podacima.

EVROPSKI PARLAMENT ODLUČIO: Zabrana upotrebe TikTok-a na telefonima zaposlenih

KVKK je saopštio da je odlučio da kazni kompaniju zato što „nije preduzela sve neophodne mere da obezbedi odgovarajući nivo bezbednosti kako bi sprečila nezakonitu obradu ličnih podataka.

Odbor za zaštitu podataka Turske je takođe rekao da bi TikTok trebalo da prevede svoje uslove korišćenja na turski i da ažurira svoje tekstove politike privatnosti i kolačića u skladu sa propisima zemlje.

Turska je na devetom mestu po broju korisnika TikTok-a u svetu, sa oko 30 miliona naloga na toj platformi.

Državne institucije u Kanadi i pojedine zemlje Evrope zabranile su aplikaciju na telefonima zaposlenih, a Sjedinjene Države raspravljaju o zakonu koji daje predsedniku Džou Bajdenu ovlašćenje da zabrani TikTok.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter