Izvor: Tanjug
28.02.2023 u 16:06
0

EVROPSKI PARLAMENT ODLUČIO: Zabrana upotrebe TikTok-a na telefonima zaposlenih

Evropski parlament odlučio je da, iz bezbednosnih razloga, zabrani kinesku aplikaciju za razmenu kratkih video snimaka TikTok na telefonima zaposlenih, izjavio je danas neimenovani zvaničnik EU.

Zabrana će se odnositi i na privatne uređaje sa meil adresom parlamenta i drugim mrežama instaliranim na njima, rekao je zvaničnik EU i dodao da se uskoro očekuje objavljivanje odluke.

SVE SANKCIJE EU PREMA RUSIJI: Na crnoj listi čak 1.275 Rusa, blokirane i ruske kompanije!

Evropska komisija i Savet EU prošle nedelje su zabranili korišćenje aplikacije TikTok na telefonima zaposlenih, naglašavajući sve veću zabrinutost da bi kineska vlada bi mogla da koristi tu aplikaciju za prikupljanje podataka korisnika i iz bezbednosnih razloga, jer je vlasnik kineska kompanija, čiji su algoritmi pratili rad određenih novinara na TikTok platformi.

Zvanični Peking negira da ima takve namere.

TikTok je zabranjen na uređajima službenika američkog Senata. Kanada je u ponedeljak usvojila sličnu odluku, a i Indija je ranije zabranila korišćenje aplikacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter