Izvor: BSC HAPPY
29.03.2023 u 21:10
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Izuzetno je važno da se osudi državni teror na pravoslavlje“

Stručni sagovornici su u još jednoj emisji "Aktuelnosti" izneli svoj stav i razmenili svoja viđenja i mišljenje o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ ove večeri govorilo se o toku specijalne vojne operacije, trenutnom stanju na frontu, kao i o izbacivanju sveštenika i monaha od strane Ukrajinaca, o ulozi i pritisku na crkvu i pravoslavlje, i tome da li će monasi biti izbačeni iz manastira.

Gosti večerašnje emisije bili su: prof dr. Slobodan Reljić – novinar, dr Aleksandar Mitić – Institut za međunarodnu politiku i privredu i Sreten Egerić – pukovnik.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zapad pokušava da nametne svoj narativ i diskurs u pogledu stanja uzajamne i multilateralne bezbednosti!“

– U politici imate te crvene linije, to je promenljivo, u toj verskoj strani kada udarite na čoveka on nema gde, mora da se povuče, Amerikanci vode otvoreni rat protiv pravoslavlja. Ovaj sukob pokazuje nehrišćanost te organizacije. Ovaj rat je stigao i do te vrste obračuna, to je njihov poslednji pokušaj da uvedu tu vrstu reda za koji oni misle da je potreban, ja ne znam kako te države zamišljaju sebe, oni koji ne znaju ni da li će sutra da postoje, daju sebi pravo da tako nešto rade, to je jedna vrsta očajanja. Šta je država bez pravednosti, samo jedna grupa razbojnika koja sprovodi sopstvene stvari, ovo je potpuno spušteno na jedno uobičajeno nasilje koje nema nikakvu vrstu obzira ni prema kome. Oni su sada ušli u to i ako bi se povukli misle da bi bili slabi. Prgone ljdue iz sistema koji oni nazivaju državni sistem. To je deo američke operacije u Ukrajini, istakao je profesor Reljić, a potom je svoje viđanje na tu temu izneo i dr Mitić. 

– Izuzetno je važno da se osudi državni teror na pravoslavlje, to im neće proći bezobzira na sve pokušaje i zavrzlame. Ono što je fascinantno i da tako kažem u ovom teškom trenutku, ali tragi-komično, a to je da se sve ovo dešava u trenutku kada Zlenski nastupa na samitu o demokratiji, koji organizuje ni manje ni više nego Bajden. Tamo gde oni pričaju o slobodi, demokratiji i ljudskim pravimo, a onda s druge strane iammo sve ove slike ispred sebe, i svedočimo jednom teroru i svemu što nije ljudski. To licemerje Bajdena i Zelenskog je užasno. Otpor će biti mnogo snažniji nego što oni misle, čak i ukoliko nasilno uspeju da urade nešto u prvom trenutku, dugoročno to neće da im se ispalti. Posledice će biti žestoke, čak i po Zelenskog, jer kada udarite na veru, to se ne može završiti dobro. Međutim, ovaj teror nije odjuče, on traje jako dugo, ako već toliko mogu da utiču na Zelenskog i pošto on već sve radi po njihovom nahođenju, mogli su bar u ovoj sitauciji da mu kažu, čekaj stani, da mu kažu nemoj makar svetinje da diraš. Njima pravoslavlje nije u fokusu, žele da mu napakose. Znate, oni su oduvek srpsku crkvu posmatrali kao neku vrstu hibrdine pretnje, kao što je to slučaj i sa ruskom crkvom, ne samo u Ukrajini, već i šire, oni vode jednu hibridnu vrstu rata, rekao je on, a potom je reč dobio i pukovnik Egerić. 

EMISIJA „AKTUELNOSTI“NA HAPPY TV: „Zelenski je samo jedan pijun koji ne može da se suprotstavi dubokoj državi“

– Ukrajinska vlast se sada bavi onim čime se bavila i vlast u Ukrajini 40. godina prošlog veka. Ovi ljudi uslovno rečeno ljudi, osobe u uniformama koji izbacuju sveštenstvo iz verskih objekata, oni su direktni potomci ili naslednici ideologije istih onih koji su ruski, slovenski, beloruski, pa i srpksi narod zatvarali u crkve i minirali ih i spaljivali. Zato ja nisam optimista da će oni narednih dana biti korektni u odnosu prema sveštenstvu. Da li će se ovako odnositi samo prema monasima ili i prema vernicima ostaje da vidimo, i pitanje je dokle su spremni da idu. Ali po svemu sudeću nemaju obzira i ići će daleko. Ovo će dovesti čak i do raskola i između ukrajinskog naroda koji podržava politiku i vlast Zelenskog, zaključio je pukovnik. 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Izuzetno je važno da se osudi državni teror na pravoslavlje“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter