Izvor: Informer.rs
04.06.2023 u 14:16
0

POTPUNI DEBAKL SRPSKIH TRENERA! Sezona za zaborav naših fudbalskih stručnjaka!

Srpski fudbalski stručnjaci koji rade u inostranstvu, kako stvari stoje, imaće sezonu koju žele što pre da zaborave! Najveća legenda Partizana Saša Ilić, trener bugarskog CSKA iz Sofije, verovatno će ostati bez titule u tamošnjoj Parvoj ligi i to zbog penala u 102. minutu, a srceparajuće završnice prvenstva imali su Ivan Jovanović sa Panatinaikosom i Vladan Milojević sa APOEL-om, pošto su u samom finišu ostali bez trofeja u Grčkoj, odnosno na Kipru. Identičnu sudbinu doživeo je i Veljko Paunović sa meksičkim Čivasom, koji je, kao i pomenute kolege, morao da se pomiri sa ulogom vicešampiona.

Ilić, istina, još uvek ima šansu da osvoji trofej, ali u to malo ko veruje. Kolo pre kraja prvenstva Bugarske njegov CSKA ima bod manje od Ludogoreca, koji u poslednjem kolu gostuje Černom Moru i očekuje se da bez problema slavi. Ilićev CSKA titulu je prokockao u subotu uveče, kada je u gradskom derbiju protiv CSKA 1948 odigrao svega 1:1.

Koban je bio penal za Sašin tim u 102. minutu, koji je promašio Ivan Turicov. Da je pogodio, tim iz Sofije ostao bi na prvom mestu i imao bi šansu da u poslednjem kolu overi titulu trijumfom nad gradskim rivalom Levskim u gostima.
Harizmatični strateg i Partizanov rekorder nije krio razočaranje zbog ove prave fudbalske tragedije.
– Kada imate dve utakmice u prvenstvu i držite sudbinu u svojim rukama, jedino je bitan rezultat. Uprkos haotičnoj igri u prvom poluvremenu, imali smo odlične prilike. Na kraju utakmice mogli smo i da pobedimo. Da smo dali gol, imali bismo sudbinu u svojim rukama. Takve stvari se dešavaju. Turicov je dosad imao stoprocentnu uspešnost sa penala. Ova utakmica je veliki šok za mene, a mogu da zamislim kako je igračima. Imali smo priliku da pobedimo u poslednjoj sekundi, ali nismo uspeli. Ovo je fudbal, ovakve stvari se dešavaju – izjavio je Ilić.
Ostaje nada da će u poslednjem kolu njegov tim savladati Levski, a da Ludogorec neće pobediti Černo More. Ipak, Ilić priznaje da će pred njegovim igračima biti jako težak zadatak.
TANJUG/JADRANKA ILIC/ nr
– Nije mi se dopalo to što sam video strah kod mojih igrača. Pretpostavljam da će ovaj remi ostaviti posledice po igrače. Protiv Levskog će igrati sto odsto spremni – rekao je Ilić i dodao da će o budućnosti na klupi bugarskog kluba pričati na kraju sezone.
Ako ostane bez trofeja u poslednjem kolu, Saša će se pridružiti Vladanu Milojeviću i Ivanu Jovanoviću, koji su na sličan način ispustili trofeje. Milojević je sa APOEL-om na Kipru završio na drugom mestu iza Arisa iz Limasola, a borili su se maltene do samog kraja. Dramu sa nesrećnim krajem imao je i Panatinaikos na čelu sa Ivanom Jovanovićem. Na kraju imali su pet bodova manje od novog šampiona AEK-a, ali su dugo bili na liderskoj poziciji i u odličnoj situaciji. Na kraju, platili su ceh povredama, pa su završili kao vicešampioni. Istu sudbinu doživeo je i Veljko Paunović, trener meksičkog Čivasa. Njegov tim imao je titulu u džepu, pošto je u odlučujućoj utakmici vodio 2:0 protiv Tigresa, pa je na kraju izgubio 3:2 i samim tim ostao bez trofeja.
Printscreen/Youtube/K1 Televizija

Ova sezona ostaće u lošem sećanju i Dejanu Stankoviću, treneru Sampdorije i jedinom srpskom stručnjakom u pet najjačih evropskih liga. Legenda Crvene zvezde doživela je ispadanje iz Serije A. Stanković je došao kao spasilac u tim iz Đenove, ali nije uspeo da ga podigne sa dna. Sampa je završila kao ubedljivo poslednja, a čuveni kapiten Srbije nije uspeo da se ni približi sigurnoj zoni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter