Izvor: Euronews
29.07.2024 u 08:30
0

IZ DEFICITA U SUFICIT: magnet za nove investitore, šta Srbija dobija od proizvodnje „fijat grande pande“

U kragujevačkoj fabrici Stelantis u ponedeljak je predstavljena nova montažna linija za proizvodnju električnog automobila "fijat grande panda"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri, menadžment Stelantisa i visoki domaći i strani zvaničnici prisustvovali su predstavljanju prve fabrike za serijsku proizovodnju električnih vozila na Balkanu.

Predsednik Vučić zahvalio je Stelantisu na izboru Srbije za proizvodnju novog modela.

„Kvalitet je već dobar i kroz stvari koje smo naučili možemo da radimo bolje, tako da ono što očekujemo od ove fabrike je veoma visok nivo kvaliteta“, rekao je Tavareš.

Koji su efekti pokretanja novog modela

Naučni saradnik i direktor za razvojne projekte Ekonomskog instituta u Beogradu Ivan Nikolić rekao je za Euronews Srbija da je mnogo direktnih i indirektnih pozitivnih efektata pokretanja proizvodnje novog modela u Kragujevcu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter