Izvor: TANJUG
13.08.2023 u 09:20
0

MOĆNO ORUŽJE: Rusija počela proizvodnju svoje verzije iranskih dronova kamikaza

Organizacija CAR sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja se bavi istraživanjem i proučavanjem komponenti naoružanja, saopštila je da je otkrila da Rusija proizvodi sopstvenu, domaću verziju iranskih dronova tipa Šahed i to modele S-131 i S-136.

SLEDI ŽESTOK ODGOVOR RUSIJE: Rusija obećala da napad na Krimski most neće proći nekažnjeno

Kada su se istražitelji CAR došli do fizičkih ostataka dve ruske bespilotne letelice Geran-2, korišćene u Ukrajini prošlog meseca, detaljnom analizom je utvrđeno da je Rusija „počela da proizvodi sopstvenu, domaću verziju drona Šahed-136“, navodi se u saopštenju britanskog istraživačkog centra.

– Dokazi da je Ruska Federacija počela da proizvodi sopstvene, domaće verzije iranskih dronova ukazuju na značajan napredak u mogućnostima ratovanja dronovima, što će Rusiji omogućiti da nastavi da se oslanja na upotrebu bespilotnih letelica za jednokratnu upotrebu – napisali su istražitelji CAR.

Zvanični Teheran je odlučno negirao da je Rusiji isporučivao dronove koji su korišćeni tokom sukoba u Ukrajini.

Ranije ove godine, poseban izveštaj CAR obelodanio je da Iran pokreće svoje dronove „ukradenom zapadnom tehnologijom“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter