Izvor: tass
08.05.2024 u 22:45
0

PUTIN STVORIO MULTIPOLARNI SVET: Evroazijska Ekonomska Unija se uspostavlja kao jedan od centara multipolarnog sveta u nastajanju

Ruski lider je napomenuo da je aktuelni samit posvećen 10. godišnjici potpisivanja ugovora o osnivanju Evroazijske ekonomske unije.

Evroazijska ekonomska unija (EAEU) je jedan od nezavisnih i samodovoljnih centara multipolarnog sveta koji danas nastaje, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na samitu EAEU.

„Sa zadovoljstvom konstatujemo da se naše udruženje tokom protekle decenije etabliralo kao jedan od nezavisnih i samodovoljnih centara multipolarnog sveta u nastajanju“, rekao je ruski lider.

 

OTVORENA KRAĐA: EU postigla dogovor o korišćenju profita od zamrznute ruske imovine

On je napomenuo da je aktuelni samit posvećen 10. godišnjici potpisivanja ugovora o osnivanju Evroazijske ekonomske unije.

„Ovo je najvažniji pravni dokument, govorim o sporazumu na osnovu kojeg se gradi ceo proces evroazijskih integracija“, rekao je Putin.

Ruski lider je skrenuo pažnju da je jedan od ključnih zadataka postavljenih u ovom sporazumu stvaranje jedinstvenog tržišta sa slobodnim kretanjem roba, usluga, kapitala i radne snage u okviru EAEU. Osim toga, sporazum „uključuje takve fundamentalne principe integracione interakcije kao što su jednakost, uzajamna korist, poštovanje i uvažavanje interesa jednih drugih“, podsetio je ruski predsednik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter