Izvor: SPUTNIK
19.05.2024 u 21:19
0

LEGIJA STRANCA NIJE DORASLA RUSIMA: Granatirana Belgorodska oblast, 11 povređeno

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 816. Ruske snage oslobodile su naselje Starica u Harkovskoj oblasti i nastavila da se kreće u dubinu odbrane protivnika. Ukrajina trenutno ima samo 25 odsto potrebne PVO, izjavio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski. U raketiranju ukrajinske vojske na Skadovsk u Hersonskoj oblasti povređeno je 12 osoba.

Ruski PVO sistemi presreli su i uništili jedan projektil ispaljen iz višecevnog raketnog bacača „oljha“ i tri drona iznad teritorije Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prilikom ukrajinskog granatiranja centra grada Šebekino u Belgorodskoj oblasti povređeno je 11 ljudi, među kojima i troje dece, saopštio je gubernator regiona Vjačeslav Gladkov.
Oni su prebačeni u bolnice u Belgorodu, gde im se pruža neophodna medicinska pomoć.
Po rečima Gladkova, u gradu je oštećeno sedam višespratnica kao i 25 automobila.

Ruska vojska probila je odbranu Oružanih snaga Ukrajine u pologovskom delu fronta u Zaporoškoj oblasti i napredovala jedan i po kilometar u pravcu grada Gulajpolja, rekao je za Sputnjik predsednik komisije Javne komore Rusije za zaštitu suvereniteta Vladimir Rogov.
„Intenzivirane su borbe na pologovsko-gulajpoljskom delu fronta. Naša vojska probila je liniju odbrane ukrajinskih militanata i napredovala do kilometar i po u pravcu grada Gulajpolje koje se nalazi pod okupacijom Oružanih snaga Ukrajine“, rekao je Rogov.Prilikom napada dronom u Belgorodu povređena je 11-godišnja devojčica. Ona je hospitalizovana, a njeno stanje se ocenjuje kao srednje teško, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov
.U Dnjepropetrovsku je odjeknula eksplozija, u gradu se čuju sirene za vazdušnu opasnost, saopštio je ukrajinski portal „Zerkalo nedelji
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter