Izvor: informer
19.05.2024 u 22:02
0

DA LI JE IRANSKI PREDSEDNIK JE UBIJEN? SUMRAK SVETA JE PRED NAMA: Sve indicije pokazuju da ovo nije slučajnost

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ?

Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan istakao je da se pretpostavlja da je oprema koja vozi najviše državne zvaničnike vrhunski održavana.

Helikopteri su posebne mašine. Svakih 25 sati neki delovi se menjaju. Održavanje helikoptera je vrlo intenzivno. Bili bi neozbiljni da ne pogledamo celu situaciju sa aspekta da je helikopter namerno oboren. Posle svakog pada letilice rade se ozbiljne istrage pre nego što se saopšti razlog pada letilice. Pozitivna stvar u svemu tome je to što je nađena olupina, a nisu nađena tela. Helikopteri imaju prilično limitiranu visinu na kojoj mogu da lete. Imamo izveštaje da je bila gusta magla. Šta je moguće? Moguće je da su oni doneli odluku da ne čekaju mrak pored olupine, mada je to greška. Nadam se da su svi tamo u redu. Nemamo informaciju da su pronađena tela ili tragovi krvi, tako da je to pozitivno. Postoji realna sumnja da je ovo bio atentat. Može to biti i neki ludak, ali je lako motivisati ludaka– rekao je Dragan Vasiljković.

LEGIJA STRANCA NIJE DORASLA RUSIMA: Granatirana Belgorodska oblast, 11 povređeno

 

Pukovnik u penziji, prof. dr Miloje Pršić rekao je da svet ulazi u sve dublju krizu i da se to potvrđuje iz dana u dan.-Počevši od toga što se desilo u Slovačkoj. Postoje indicije da svako ko razumno govori u Evropi doživljava pretnje smrću. Zanimljiv je odnos između Azerbedžana i Irana koji nije na najboljem nivou, ali svejedno su te dve države gradile hidroelektrane. Sa tog aspekta možemo da isključimo istočni deo čovečansta od bilo kakve umešanosti. Pokušaj je da se uvuče Iran u rat. Iran se racionalno ponašao i nije bezglavo ulazio u to da odgovara Izraelcima na provokacije. Za te raketne udare prenošene su informacije da su svi dronovi oboreni, a onda se ispostavlja da su iranske rakete pogodile aerodrom. Svaku informaciju moramo podvući žestokoj kontroli jer ima mnogo dezinformacija. Amerika daje milijardu dolara u naoružanju. Svet se približava još većoj eskalaciji sukoba. Susret Putina i Sija je jedna lepa svetla tačka u svemu ovome sivom. Kad imamo ovakav događaj očito je da druga strana pokušava na sve moguće načine da zaoštri odnose. Ovo što radi Nemačka, Francuka, Velika Britanija i Amerika je sramotno na najvećem mogućem nivou. Ako Srbiju hoće da uključe da ratuje sa Rusijom onda je to sumrak razuma– rekao je Miloje Pršić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter