ITALIJANSKI BOŽIĆNI HLEB: Recept star 100 godina, a ukus vrhunski
Italijanski božićni hleb je najsličniji štrudli sa orasima i cimetom, a miris i ukus su predivni - praznični
Recept:
- 5 kašika šećera
- 1,5 grama suvog kvasca
- 250 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- 500 grama brašna
- 1 kašičica soli
- 1 šolja seckanih oraha
- 3-4 kašike šećera
- 1 kašičica cimeta
- 80 grama putera
- za premazivanje: 1 žumance + 1 kašika mleka
Priprema:
U mlakom mleku sa 5kašika šećera rastopite kvasac i ostavite da malo nadođe. Zatim dodajte jaje, ulje i brašno, malo soli i sve lepo umesite.
Ostavite da testo nadođe pod kesom oko pola sata.
Izmešajte krupno seckane orahe, cimet i šećer. Testo rastanjite što više možete, premažite puterom i smesom od cimeta, oraha i šećera. Preklopite testo pa ga rastanjite opet. Zatim ga zamotajte u rolat i u okrugli pleh stavite u krug. Ostavite još 20 minuta da testo nadođe, pa ga pecite na 180 stepeni celzijusa oko pola sata.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74