
Foto: FREEPIK.COM/KamranAydinov
MAGIČNI SASTOJAK: Jednostavan trik da vam palačinke nikada ne budu suve i žilave
Palačinke će vam uvek biti mekane i vazdušaste ako dodate ovaj sastojak
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bez obzira da li ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, mekane i elastične.
Ako palačinke ponekad ne ispadnu onako kako biste želeli – suviše su debele ili žilave – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik uz koji će svaki put palačinke ispasti savršene!
Ključ je u kombinaciji sastojaka i odgovarajućeg ostatka testa. Dodavanje malo mineralne vode će ih učiniti prozračnijim, dok će odmaranje smese omogućiti da se brašno ravnomerno hidrira i zadrži palačinke gipkim i bez grudvica.
PROČITAJTE: RIBA I KROMPIRIĆI: Britanski „Fish and chips“ po originalnom receptu
Sastojci za palačinke: 2 jaja 250 g običnog brašna 300 ml mleka 200 ml mineralne vode 1 kašika šećera 1 kašika ulja ili rastopljenog putera; Malo ulja za tiganj
Priprema: U velikoj posudi umutite jaja, zatim dodajte mleko, so i šećer. Postepeno dodajte brašno, stalno mešajući da biste izbegli grudvice. Ulijte mineralnu vodu i lagano promešajte. Na kraju dodajte ulje ili puter i sve još jednom kombinujte. Ostavite smesu da odstoji najmanje 20-30 minuta. Ovo je ključ za savršenu teksturu! Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i četkajte ga sa kapljicom ulja. Sipajte malu količinu testa i zavrtite posudu da biste je ravnomerno rasporedili. Kada rubovi počnu da se boje i pojave se mehurići, pažljivo okrenite palačinku i pecite još 20-30 sekundi.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

ZALOGAJI KOJI SE PAMTE: Pão de queijo – brazilski hleb sa sirom

RECEPT DANA: Saltimboka od rimske teletine

KAO ŠTO SU TO RADILE NAŠE BAKE: Naučite kako da napravite kiselo mleko kod kuće

IDEALNA ZA SVE SLADOKUSCE: Najukusnija pita sa jabukama

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM: Zaboravićete da nedostaje meso
