Izvor: BSC Happy
19.02.2024 u 20:30
2

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: ISPLIVALI NOVI DETALJI O PADU AVDEJEVKE-Ukrajinski vojnici ostali PREPUŠTENI SAMI SEBI

Gubitak Avdejevke ugrozio je situaciju na čitavom Donjeckom pravcu, gde Oružane snage Ukrajine nemaju nove linije odbrane, a one koje su na brzinu podignute su obični rovovi.

Gost Večerašnje emisije „Aktuelnosti“ Svetislav Lutovac-specijalista za bezbednost i terorizam, objasnio je da je predaja Avdejevke između ostalog i posledica pada morala ukrajinskih vojnika.

– Vojnici Ukrajine u jednom trenutku ostali su prepušteni sami sebe. Jednostavno nije više bilo moguće održavati tu liniju fronta. Iako je već 9 godina ta  linija bila jako ukopana, po nekim informaciajama radi se o železničkim vagonima ukopanim na dubini od 16 metara, preko koga je išao armirani beton. Bombe nisu mogle doći do takve pozicije, oni su se veoma duboko ušančili. Sada, zbog nemogućnosti dostave hrane i oružja došlo je do velike istrošenosti i pada morala ukrajinske vojske i zato se sve ovo i desilo. Sada je jedno opšte rasulo u svim oblastima zemlje  – objasnio je on.

Politikolog Ivana Stojanović objasnila je da je došlo do žestoke bitke za presto.

– Čoveku bude i žao tih mladića koji su u rovovima. Oni su ostali prepušteni sami sebi, već nedeljama nisu videli nijednog oficira. Njima su komandovali stariji vojnici. Nažalost, ovde su upravo oni stavljeni da ginu u službi tuđih interesa. Zelenski se nalazi pred veoma teškim periodom. O Sirskom smo saznali da je u Rusiji završio vojne škole. A videli smo i demostracije majki ukrajisnkih vojnika, jer njega nije briga za vojsku, njemu nije važno koliko će ljudi poginuti, već samo želi da ostvari cilj koji je zacrtao – istakla je ona.

Akademik Dragan Radenović izneo je nove detalje o padu Avdejevke.

– Avdejevku je pre 6 meseci, u operativnom smislu, počela da apsolvira jedna jedinica. Oni su pronašli na južnom delu grada,  metalnu cev, koja je bila puna vode. Nju su očistili i to je bio zbunjujuci upad u centar odbrane Avdejevke. Sve jedinice koje su učestvovale u oslobađanju Avdejevke pokazale su izuzetnu hrabrost i znanje – rekao je Radenović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: ISPLIVALI NOVI DETALJI O PADU AVDEJEVKE-Ukrajinski vojnici ostali PREPUŠTENI SAMI SEBI”

  1. Zivjela bratska Rusija. Braco Rusi udrite samo udrite te Ukrainske naciste. Rassssturaj, melji, unistavaj, kidaj 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    6
    0
    Odgovori
  2. Svetislav Lutovac je pravi gost na temu bezbednosti. Uz dopustenje, predlog Redakciji da pozove i dr Radomira Milasinovica, jednog od osnivaca i dekana na Fakultetu za bezbednost.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter