Izvor: BSC Happy
20.02.2024 u 20:28
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Putin je za razliku od Zelenskog OFICIR, a ne GLUMAC“

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, tokom večerašnjeg razgovora sa Vladimirom Putinom, rekao je da su Ukrajinci  za samo dva zadnja dana imali 2.400 poginulih.  On je takođe potvrdio da je ruska vojska na ukrajisnke položaje u Avdejevki u samo dva dana izručila 460 različitih avio-bombi i teških projektila. Šojgu je ovom prilikom otkrio da su Ukrajinci  iz Avdejevke bežali  panično i deorganizovano dan pre nego što je njihov novi glavnokomandujući Aleksdandar Sirski izdao naredbu o povlečenju.

Pilot Stevan Ignjatović jedan od gostiju večerašnjih „Aktuelnosti“ govorio je o daljim planovima ruske vojske.

-Po informacijama do kojih sam došao, ruska vojska se zaustavila nakon pada Avdejkevke očekujući novo snadbevanje opremom, kako bi nastavili dalje sa svojim pohodom. Oni su krenuli dalje u pet pravaca. Putin kao predsednik države aktivno učestvuje u analizi svake veće bitke. Jer iako je predsednik države on je i oficir koji se za razliku od Zelenksog razume u ono što radi. Putin ujedno svojim podređenim oficirima daje savete na koji način da nastave dalje. Čuli ste i njegov apel da se prema svim ukrajinskim vojnicima koji su se predali ponaša korektno- rekao je Ignjativić.

Istoričar Saša Adamović dao je svoju prognozu o završetku rata u Ukrajini.

– Nije neralno da do septembra Rusija dobije rat. Mi prisustvujemo jednoj ključnoj fazi, kada će najverovatnije doći do razrešenja cele situacije. Ako se nastavi opremanje i pomaganje Ukrajine od strane Zapada, stvari će se odužiti. Logično je da će se stvari promeniti posle izbora u Americi, kada dobijemo novu predsedničku administraciju. Tada će u Beloj kući doći do preispitivanja rata u Ukrajini. Onda ćemo saznati šta su strateški prioriteti Amerike-rekao je Adamović.

Analitičar Saša Borojević objasnio je kako se uspeh Rusije odražava na našu zemlju.

– Ja sam osetio sreću jer je Rusija sve bliže Dunavu, sve bliže Kijevu i sve bliže opredeljenju Dugina, koji je rekao „Srbiji dugujemo Kosovo“. Za vikend će biti obeležena druga godišnjica od početka rata… Ono što je bitno za naše građane, je da svaki korak ruskog napretka ujedno predstavlja i oslobađanje Kosova i Metohije- zaključio je Borojević.

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter