Izvor: BSC
19.01.2024 u 20:19
4

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Vladimir Putin uronio u hladnu vodu na Bogojavljenje i POSLAO MOĆNU PORUKU

Predsednik Rusije Vladimir Putin okupao se jutros u ledenoj vodi, obeležavajući pravoslavni praznik Bogojavljenje.

Po rečima Peskova, ruski predsednik je i ranije poštovao tu tradiciju, ali to nije obelodanjivano.

Putin se prošle godine na Bogojavljenje okupao u ledenoj vodi u Podmoskovlju.

Večerašnji gost „Aktuelnosti“ dr Radovan Kalabić istakao je da obred uranjanja u hladnu vodu ima veoma značajnu simboliku.

– Plivanje za časni krst koji se i kod nas održava na svim etničkim prostorima gde žive Srbi, kako u Republici Srpskoj tako i u Crnoj Gori. Uranjanje u hladnu vodu, predstavlja znamenitu tradiciju, a u ovom slučaju predstavlja i simboličnu poruku koju inače predsednik Ruske Federacije zvanično šalje od 2018. godine. Budući da je uranjanje na Bogojavljanje privatan čin, ali u ovom slučaju kada ga izvodi državnik, ima svoje puno simboličko značenje. Ovaj tradicionalni čin koji je ispoštovao predsednik Ruske Federecije govori sve o tome na kome je putu – identitetskom, hrišćanksom i suverenom, Ruska Federacija i na kome će ostati – rekao je on.

Nikola Šainović rekao je da su uslovi u ratu u Ukrajini veoma teški.

– Podsetimo se u Drugom svetskom ratu sa milionskim vojskama sa obe strane, to je trajalo godinama, a ovde govorimo o stotinama hiljada sa obe strane. Danas je teško koncetrisati velike snage na jednom pravcu jer postoji velika meta. Ne postoiji dubina, čak ni ruska granica nije duubina jer se gađa Belgorod. Još ove godine Ukrajina će moći da se dopunjava noružanjem i municijom, to je ono što možete da kupite i donesete, ali ljudima više neće moći da se dopunjava, ljudski resursi će biti presudni za rat u Ukrajini – istakao je Šainović.

Političar Aleksandar Šešelj dao je svoj komentar na to kako on vidi u kom pravcu će se dalje razvijatu rat u Ukrajini.

-Bilo bi nezahvalno reći da će rat biti završen „tad ili tad“. Da li će trajati šest meseci duže ili kraće, to sad nema na osnovu čega da se precizira. Ono što su realni pokazatelji su resursi kojima Ukrajina raspolaže. Vidimo podateke da oni sada već mobilišu i žene i ljude sa mentalnim obolenjima, to su najbolji pokazatelji da je njihova moć da popune svoje redove ograničena. A onda su sve glasniji na Zapadu o tome da bi trebalo ili razmotriti, ili potpuno ukinuti pomoć Ukrajini u naoružanju, novcu i svemu ostalom – rekao je Šešelj.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Vladimir Putin uronio u hladnu vodu na Bogojavljenje i POSLAO MOĆNU PORUKU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter