Izvor: happy
06.02.2024 u 20:17
2

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Avdejevka je KLJUČNA tačka posle koje ništa neće biti isto

Večerašnji gosti su Dr Aleksandar Mitić iz instituta za međunarodnu politiku i privredu analitičar Milan Ilić i stručnjak za informativne ratove Slobodan Stojićević

Na ukrajinskim frontovima danas se završava 713. dan ruske specijalne operacije. Najdramatičnije i verovatno najdalekosežnije promene na samom ratištu su danas, a i prethodnih par dana oko Avdejevke. Taj grad koji se nalazi dovoljno blizu Donjecke Republike još uvek je u rukama Ukrajinaca, iz njega može da se tuče Donjeck, a ruski je strateški interes da unište ratni garnizon u Avdejevki. Inače su ruske snage još prekjuče ušle sa jugozapada i sa severa i severoistoka, danas su ugrozili Ukrajince i sada de facto prema poslednjim izveštajima cela ta zona može biti presečena po pola ili će Ukrajinci morati da napuste ili će biti opkoljeni i likvidirani te će doživeti sudbinu Azovstalja.

Analitičar Milan Vilić rekao je da se u svakom ratu pojave ključne bitke posle kojih ništa nije isto.

– Zavisi od mnogo faktora da li će pasti Avdejevka. Rusi imaju sredstva da to učine. Ukrajinci veoma grčevito drže te položaje i pad Avdejevke može da pokrene taj točak demoralisanja i ukupnog slabljenja njihove vojske. U svakom ratu se pojave ključne bitke posle kojih ništa nije isto. Pre svega sve zavisi od geopolitičke situacije, da li će i kada Rusi napraviti taj korak. Situacija u Teksasu je u direktnoj vezi sa Avdejevkom. Ono što možemo da vidimo sa ruske strane je da imaju vojnu superiornost – rekao je Vilić.

Stručnjak za informativne ratove Slobodan Stojićević je otkrio koje su glavne teme u Moskvi.

– Mislim da logika ponašanja ruskog komandovanja je malo drugačija. Mi posmatramo to teritorijalno, novinari gledaju kada će da se završi i na koji način. Ja sam nedavno došao iz Moskve, tamo su teme izbori, proizvodnja dronova, a front ih ne interesuje. Ukrajinci ne žale svoje vojnike, Rusija je preuzela odgovornost za svakog svog vojnika. Svako od njih je na posebnoj evidenciji. Pre neki dan je bila dirljiva scena, saborci su skupili novac za devojčicu koja nije dobila poklon za Novu godinu – rekao je Stojićević.

Mitić iz Instituta za međunarodnu politiku je istakao da ova ratna dejstva imaju veze i sa situacijom na američkoj granici sa Teksasom.

– U Americi se situacija toliko zakomplikovala sa ovim paketom vojne pomoći koji je predviđen za Ukrajini, oni to povezuju sa situacijom na granici, u Teksasu, situacijom na Bliskom istoku. Ne postoji ta volja da se ide u ozbiljniju pomoć Ukrajini. Trampova pobeda koja je sve izvesnija unosi dodatnu tenziju čak i u Briselu i Berlinu – rekao je Mitić.

Večerašnji gosti su Dr Aleksandar Mitić iz instituta za međunarodnu politiku i privredu analitičar Milan Vilić i stručnjak za informativne ratove Slobodan Stojićević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Avdejevka je KLJUČNA tačka posle koje ništa neće biti isto”

  1. nedavno je bio jedan „lekar kao gost, bila je priča ocelise/moželise vjerovati ikakom ljekaru/doktoru ili kirurgu!? NE! ma nipošto i nikad. nema šanse. pošto da bi ti znao koi profit oni imaju samo da ti uvale jedan čip u tebi kad ti spavaš dobiju 25% direktno od svoje plate. I naravno da ti MORAJU lagati. ma neema šanse.

    1
    1
    Odgovori
  2. oni znaju koste vi, vi kao ljucka bila. zato i znaju vaše sposobnosti. I upravo odakle vi ili mi dolazimo iz. Sve je Laž. ali ako i kad saznamo, oni su gotovi. ! ovoga se oni boje. oni ne žele da saznamo našu historia. to se nesmetano, baš zato posto to će njih slomiti i konačno ubiti sa vremenom. mi smo bića od Svetlosti što smo zarobljeni u ovom tjelu. ispod kupole Flat Earth 3d plane. Ništa nije istina.

    0
    2
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter