Izvor: BSC Happy
02.07.2023 u 21:42
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „ZELENSKI i GENERALI bi mogli malo da proučavaju KOLUBARSKU BITKU“

Danas je 494. dan od početka specijalne vojne operacije. Ukrajinska kontraofanziva daje rezultate, ali samo za rusku stranu. Protesti u Francuskoj su došli do faze u kojoj samo možemo reći da je jedini ishod revolucija. O ovim temama i stanju na frontu, u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" sa: Radojka Tmušić, pisac, dr Dragan Petrović, naučni saradnik i Milan Jolović Legenda, pukovnik.

Dragan Petrović nam je opisao trenutno stanje na frontu 

– Ukrajinska stana je pokušala neke ade u slivu Dnjepra da zaposedne, s druge strane Antonovskog mosta je pokušala da se na njegovim ostacima sa druge strane iskrca, to je nešto južnije od Kahovke. Međutim, Ukrajinci su se ponadali da mogu da uspostave mostobran, što je veoma teško. Rusi su ih projektilima mnogo proredili. Uništili hotel i grupacije koje su se tu iskrcale. Gomilaju Ukrajinci snage u Zapoškom pravcu. Tu se pokušava prodreti u ovim pravcima da bi se odsekle ruske trupe uz Dnjepar. Rusi su morali da evakuišu ovaj deo. U ovom slučaju nema rezultata. Najzad, ruska strana poseda nemale teritorije, nekoliko kilometara i do samog severa se prodire. Kada se sve to sagleda, nekih bitnijih pomaka nema. Evidentno, pokušaj da Ukrajina zabeleži uspehe do NATO samita. Ukrajinci su daleko od bilo kakvih uspeha. Došli su do prve linije odbrane uzevši sivu zonu od nekoliko kilometara. Dvadeset i nešto dana od početka kontraofanzive, nema rezultata i zato kažu da nisu ni počeli ofanzivu, ali gubici su ozbiljni. Ruska strana je prebrodila krizu u javnosti zbog Vagnera. Mislim da ruska strana što se tiče fronta može biti zadovoljna. U Kramatorsku je pre 4 dana pogođen jedan štab u jednoj piceriji gde je poginulo 50-60 oficira i dva generala ukrajinska i nekoliko oficira logistike NATO zemalja – rekao je Petrović.


Milan Jolović Legenda kaže da je Ukrajina uzalud okupila tolike snage

Faktički nema nikakvih uspeha na frontu. Za mene oficira izgleda sve nekako neobično, da su se toliko pripremali i nemamo rezultate na terenu. Sve se svodi na neka izviđanja i uglavnom kroz sve neke aktivnosti su imali ogromne gubitke. Meni je žao što se rat i dalje vodi – kaže on.

Neka se Zelenski više bavi Kolubarskom bitkom u Sun Cuom

– Imali smo mnogo slučaja gde inferornije zemlje isteraju protivnika iz svoje zemlje. Primer Kolubarske bitke. Jedna zemlja koja je bila inferiornija, imala manje naoružanja i manju municiju. Živojin Mišić je bez odobrenja vrhovne komande izvršio jedan taktički potez – povukao jedinice. Veština ratovanja je dovesti protivnika u zabludu. On je doveo u zabludu Poćoreka, izvršio zamenu,  komandovao juriš i proterao Austrougare i Poćoreka. Zelenski i generali bi mogli da proučavaju Kolubarsku bitku. Šta on misli, da će NATO pakt poslati svoje vojnike da ratuju. Neka čita Sun Cua – zaključio je Milan Jolović Legenda.


Radojka Tmušić kaže da je Ukrajina leglo nacizma

Oni cu nacisti prvog reda, nacizam u Ukrajini buja. Na čelo Ukrajine je došla garnitura banderovaca, koja je bujala i cvetala još od doba Hruščova. 30 god je infiltrirana nacistička ideologija u ukrajinsko društvo. Momci koji ratuju su rođeni u nacističkoj državi i tako su vaspitani – kaže ona.

Propaganda je uništila ukrajinsko društvo, groblja nisu bila lekcija

Doveden je narod do debilizacije, da veruju da su oni iskopali Crno more, da je Hristos rođen u Ukrajini, to je šteta i zapamtiti. Oni od toga i time žive. Smatraju se nadnacijom. Pogledajte Zelenskog koji je klasični narkoman. Lako je ljude vratiti na pravu veru, poginulog oživeti nikad ne možeš. Zamislite našu Srbiju da gine toliko ljudi, da je to normalno. Prekopavaju stara groblja, uz podršku divljaka za Zapada. Zapad je propao moralno i duhovno. Taj današnji Zapad nije u stanju da nosi kulturu, sami uništavaju svoju kulturu i svoja dobra. Ako danas ukidaš Dostojevskog, onda treba da ukineš i njegove sagovornike. Ako ćeš da ukineš Čajkovskog, ukini Vagnera, Betovena… – zaključila je Tmušić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „ZELENSKI i GENERALI bi mogli malo da proučavaju KOLUBARSKU BITKU“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter