Izvor: BSC Happy
28.06.2023 u 21:59
3

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Današnji sultan sedi u VAŠINGTONU, ne u ANKARI“

Danas je Vidovdan, šta je on za Srbe? Zašto je ruski ministar Sergej Lavrov okarakterisao odnose sa Zapadom kao "borbu svetova"? Zašto su predsednici Litvanije i Poljske posetili Kijev? O ovim temama i stanju na frontu, u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti", na 490. dan od početka Specijalne vojne operacije, sa: Dragoslav Bokan, Institut za nacionalnu strategiju, Žarko Rakić, novinar i prof. dr Miloš Laban.

Dragoslav Bokan je objasnio šta je u stvari Kosovski zavet

– Pa tog junskog jutra pre 634 godine je svanuo dan pobede, dan u kome je nestao strah i u kome više smrt nije predstavljala sve ono što je do tada bila. Taj dan nikad nije završen. Mi danas živimo u tom danu. To je dan bez noći, dan koji svetli u tami istorije. Zato smo mi drugačiji od mnogih drugih naroda oko nas. Zbog toga što je vidovdanski zavet podsećanje da vas niko ne može poraziti, mogu vas samo ubiti. Fizička smrt nije kraj ničega, ova je početak nečeg mnogo većeg. Nije smrt najvažnija. Oni kojima strah od smrt diktira svaki potez… Ne može svaki dan da bude vidovdanski. Nekad je teže suzdržati se, istrpeti nepravdu, zato što je vidovdanski zavet vezan za zajedništvo. Cela tajna je da nema straha, jer kad nemate strah onda vas protivnik shvata ozbiljno. Srbija je protivnik 30 godina sveta koji je na umoru sada. Ta bitka nije počela u Donjecku i Lugasnku, nego prvim NATO napadima, na nas – smatra on.


Žarko Rakić kaže kako će Zapad razbiti zube o slobodni svet

– Imamo osvajača koji se krije pod zastavom NATO-a, a sedi u Vašingotonu. Današnji sultan sedi u Vašintognu, ne u Anakari. Ovo što se doešava od Dr svetskog rata je stalna afgresija na one slabvje. To je ono što nas zabrinjava. SAD su samo jednom pogrešile, kada su polomile zube o Severnu Koreju.Oni se stalno ustremljuju na slabije od sebe. Ono što ih je iznenadilo jeste da su nas vojno porazili, ali nas nisu pokorili. Žele da nam potpuno zatru sve ono što je branjeno od 1389. To je kultura, vera, život, mladost. Sada isto rade. Zašto nisu objavili rat Ruskoj Federaciji? Zato što znaju da nisu jači. Iživljavaće se nad manjim, nad slabijim, ne mogu da pobede. Nastaviće do potpunog poraza – smatra on.


Miloš Laban kaže da je pobeda na Kosovu pripala Srbima

– Mogu da kažem da postoji jedan centar u anglozapadnoj i antruskoj koaliciji koji je u senci i koji vuče konce. Teško da neko donosi odluke, neko ko se sapliće, ko zabrovalja da mu mama umrla pre 10 godina… Oni (Srbi) znaju da se neće vratiti, ali oni idu da pobede. Verujem da je moguće izaći kao pobednik, ko ne veruje u pobedu svoju, neće pobediti. Ovde je rat dobra i zla, danas i ono što se dešavalo na Kosovu. To je bila pobeda srpske vojske. Meni je istoričar, moj prijatelj, dr Jovan Deretić rekao, to je najveći poraz Otomanske imperije u čitavoj istoriji. Prvo je krenuo u nezadrživ juriš Vuk Branković, on je rasturio levo krilo i Jakub je tu poginuo. Onda je nesrtrpljiv vitez Miloš Obilić hitnuo koplje i ubio Murata. Po tim turskim arhivima svi su poginuli kao junaci. Niko nije poginuo u šatorima kao Murat – smatra on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Današnji sultan sedi u VAŠINGTONU, ne u ANKARI“”

  1. Ima li iko da sugeriše voditeljici da ne upada u reč sagovornicima??? A poštapalice tipa „jel’ tako“, da ne spominjem. Kompletan koncept odlične emisije i vrhunskih gostiju pada u vodu sa ovim načinom vođenja emisije.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ja bih ipak rekla da je voditeljka svaki dan sve bolja i bolja , koriguje se , jeste da voli da upadne u rec ali verovatno i mora jer joj iz rezije sugerisu: ide alo ide, pustamo prilog, alo , prekidaj ga , pustamo, cujesl li bre , prekidaaaaj , pustamo prilog , alo pustamo ,idemo, pustamo i sta ce ona , mora da prekine sagovornika , nismo bili i njenim cipelama tako da ne znamo , ali nekada, jeste, i sama voli da prekine bas kada je najzanimljivije nesto sto gost prica .

    1
    0
    Odgovori
  3. Ima jedna stvar koja mene uzasno nervira a to je kada se gledaju u drugi ekran to svi rade od voditelja , gostiju , svih, od onih u Skupstini do svih ostalih po svim taelevizijama, a na Hepiju od Marica do svih, jedini koji se ne gleda je voditelj Srpski Rok Hadson, naravno da mislim po njegovoj po lepoti i umiljatosti , da ne pomisli neko nesto drugo jer je Rok Hadson bio ono . Kako im ne dosadi da se toliko gledaju , kao da nemaju ogledalo u kuci, a sto je najvaznije taj cin gledanja sebe na drugom ekranu dok sagovornik prica , je nepostovanje sagovornika, ja bih ustala i rekla izvoli gledaj se odoh ja a ti pricaj sam sa sobom i sa svojom slikom na TVu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter