Izvor: RTS
29.04.2024 u 17:04
0

PRILIKA ZA CEMENTIRANJE PRIJATELJSTVA: Si Đinping 7. maja stiže u Srbiju

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping boraviće 7. i 8. maja u zvaničnoj poseti Srbiji. Prilika za cementiranje "gvozdenog prijateljstva" sa Srbijom, poručuje Peking.

Si Đinping u Srbiju stiže na poziv predsednik Aleksandra Vučića, koji će biti njegov domaćin, potvrđeno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

 Srbijom, poručuje Peking.

Si Đinping u Srbiju stiže na poziv predsednik Aleksandra Vučića, koji će biti njegov domaćin, potvrđeno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Si Đinping 7. maja stiže u Srbiju

Potvrda stiže i od kineskih zvaničnika. Kineski šef diplomatije Vang Ji poručio je da se Peking raduje ovoj poseti, kao još jednoj prilici za cementiranje „gvozdenog prijateljstva“ sa Srbijom.

Predsednici Kine i Srbije razgovaraće o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje dve zemlje, prenosi Rojters.

Dolazak kineskog predsednika najavljen je u februaru ove godine, na svečanosti koju je predsednik Vučić priredio za ambasadora Kine u Srbiji Li Minga i njegove saradnike, povodom obeležavanja lunarne Nove godine.

Si Đinping je poslednji put u Srbiji boravio 2016. godine, što je bila prva poseta kineskog predsednika posle više od 30 godina. Ovog puta u Beograd dolazi na godišnjicu bombardovanja kineske ambasade u NATO agresiji.

Tokom posete ovom delu Evrope, Si Đinping će, od 5. do 10. maja, boraviti i u Mađarskoj i Francuskoj, prenosi Sinhua.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter