Izvor: Alo
15.05.2024 u 18:42
0

„ZAPAD POKUŠAVA DA PROGURA REZOLUCIJU O SREBRENICI“: Obraćanje Aleksandra Vučića u Ruskom domu na atentatu na Fica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori u Ruskom domu na temu "Revizija istorijskih činjenica i otpor slobodarskih naroda".

Kako saznajemo, Vučić će govoriti na ruskom jeziku.

Obraćanje predsednika Vučića

– Želeo bih na početku da vas zamolim da se svi zajedno molimo za zdravlje i oporavak našeg brata i prijatelja Roberta Fica. I da mu Bog podari dug život. Reč je o jednom od malobrojnih slobodarskih lidera u Evropi, koji je uvek imao ogromnu snagu čak i kada je bio napadan, da niko nije ni sanjao da će se vratiti na političku pozornicu.

– Kao malo ko, uvek su bili na strani Srbije. Nadam se da ću imati uskoro prilike da sa njim razgovaram. Verujem da ćemo imati bolje vesti u danima pred nama.

ALBANSKE GADOSTI NE PRESTAJU: Crkva Svete Trojice kod Peći ispisana grafitima verske mržnje

– Tema revizija istorije je od suštinskog značaja. Kada govorimo o atentatu Fica… Koliko danas će krenuti teorije kako ga je upucao neki bolesnik, pa da to nije rezultat atmosfere koja je stvarana, već je to tako moralo da se dogodi.

– Tako i sa ovom temom.

– Onaj koji kontroliše prošlost, kontroliše budućnost, davno je rekao Džordž Orvel. A narod koji se ne bori i ne poznaje svoju prošlost, ne može da razume svoju sadašnjost. I najvažnije, nema budućnost.

– Upravo zato traje bezpoštedna i bezočna borba između onih koji bi izmenom činjenica iz prošlosti da promene svoju političku poziciju u budućnosti i onih koji bi sa druge strane da neokrnjenim sačuvaju činjenice i dokaze po događajima iz prošlosti, bez obzira na snagu i moć političkih činilaca u sadašnjosti i budućnosti. Naravno, pristalice istorijskog revizionizma to opravdavaju kontinuiranom interakcijom između sadašnjosti i prošlosti, stalnom borbom činjenicama, kao i mogućnostima uvida u državne arhive i datoteke. Ta škola mišljenja svoju teorijsku podlogu našla je u delu američkog istoričara Makfersona i tzv. demokratskim uzusima i to baš bez političke namere i cilja, menja činjenice i novonastale platforme koriste za stvaranje novog političkog konteksta sa ciljem stvaranja vitalnih strateških i geopolitičkih ciljeva.

Obraćanje Bocana-Harčenka

Na samom početku, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko poželeo je dobrodošlicu predsedniku Srbije.

– Bilo je i ranije pokušaja revizije istorije, ali su danas postali histerični, i sve učestaliji. Radi se o revanšizmu – poručio je Harčenko.

– Radi se o stimulisanju neonacizma, o delimično globalnoj politici, ali što se tiče Rusije to je deo hibridnog rata protiv naše zemlje. Žele da smanje našu ulogu u završetku Drugog svetskog rata, kako bi se narodu oduzelo osećanje ponosa i dostojanstva. To su udari na naš suverenitet.

– Upravo ovih dana Zapad pokušava da progura Rezoluciju o Srebrenici, što se potpuno uklapa u krivljenje istorije, a kako bi ceo svet živeo, ne na osnovu međunarodnog prava, već na osnovu arbitrarnih pravila koje je napisao Zapad.

U Ruski dom već je stigao veliki broj gostiju, među njima i ministar kulture Nikola Selaković, Nenad Popović, vladika Stefan Šarić, kao i ruski generali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter