Izvor: BSC happy portal
27.06.2023 u 22:00
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Rusija nije bila nadomak građanskog rata, pučevi nikada nemaju šansu za uspeh

Široki auditorijum je svake večeri uz najgledaniju emisiju.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o toku specijalne vojne operacije, stanju na frontu, ali i spekulacijama da je Rusija bila nadomak građanskog rata.

Jevgenij Prigožin, podsetimo, pokrenuo je oružanu pobunu u noći između petka i subote kriveći ministarstvo odbrane za navodni „napad sa leđa“ na položaje Vagnera u kome je prema njegovim tvrdnjama nastradao veliki broj njegovih boraca.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV O KONTRAOFANZIVI: Najveći udar se očekuje na prostoru Azovskog mora…

Svoj sud na ove krucijalne tematike istakli su prof. dr Miloje Pršić – istoričar, Đuro Bilbija – „portal Fakti“ i Branko Lukić – advokat.

 

  • Rusija nije bila nadomak građanskog rata, ono što se stvarno dešavalo u ovom momentu se ne može javno reči u ovom momentu. Po prirodi žanra je tako. Ako pogledate ko su bili akteri, Vladimir Putin i Jevgenij Prigožin. Pučevi nikada nemaju šansu da uspeju, ako oni koji ih izvode ne uspeju da izoluju šefa države. Ovo što je radio Prigožin nije bio ni pokušaj da se izoluje šef države. Sve je imalo pučistički impuls, to se ne može isključiti. Od nekog momenta je više ličilo na ćelabitnaja – klanjanje pred imperatora. Neko je ulaskom u Rostov testirao vojni vrh Rusije. Volodin je naredio da se sazna ko je iz državnog vrha želeo da napusti Rusiju u danima kada se to dešavalo. Ta analiza će im mnogo toga pokazati – istakao je između ostalog Bilbija, a potom je reč dobio i advokat Lukić.

 

  • Odustanak od krivičnog dela može da se gleda kao na olakšavajuću okolnost, ali je krivično delo bilo počinjeno. Moglo bi da dođe do osude Prigožinu. Već duže vreme postoji sukob između Prigožina i vrha vojske, javno je prozivao Sergeja Šojgua, govorio je o  nesposobnosti vojnog vrha. Država je država, ona je sila. Ima mnogopol sile, a Prigožin je na to zaboravio. Nismo i dalje videli ono što se zapravo desilo. Ruska država je smatrala da je previše opasno imati Vagnerovce bez kontrole – dočarao je Lukić, a potom je svoj stav istakao i Pršić.

 

  • Nije bio dobar sa Gerasimovim i Sergejom Šojguom, došlo je do ozbiljnih nesuglasica. Dao je sebi previše značaja, a ne može da im priđe nikako. Ima samo znanje u praksi. Deo institucija misli da ne treba ukidati Vagner grupu, jer su odigrali na frontu značajnu ulogu. 
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Rusija nije bila nadomak građanskog rata, pučevi nikada nemaju šansu za uspeh”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter