Izvor: SRNA
29.04.2024 u 17:08
0

SRPSKA NE ŽELI DA OSTANE U BIH: Čak ni povlačenje rezolucije ne može garantovati nastavak funkcionisanja BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da niko ne može naterati srpski narod da živi s onima koji rade na njegovom uništenju i poručio da čak ni povlačenje rezolucije o Srebrenici ne može garantovati nastavak funkcionisanja BiH

Dodik je istakao da je, u nedostatku ideja u promovisanju unitarne BiH, član Predsedništva BiH Denis Bećirović sazvao „nacionalni molitveni doručak“ da „svi postanu jedno“, ali da spisak gostiju na tom „tragikomičnom skupu“ dovoljno govori.

„Svakodnevne pretnje ratom, sukobima i zveckanje oružjem dolaze iz Federacije i nekako nađu da u sve upetljaju i molitvu. Šteta koju su bosanski muslimani napravili pokretanjem priče o rezoluciji o Srebrenici i svojim jednostranim aktivnostima je nepopravljiva“, naglasio je Dodik

On je rekao da je nemoguće vratiti se nazad i pretvarati se kao da se ništa nije desilo.

„Desilo se. I to mnogo toga. Videli smo da bosanski muslimani ne žele da žive s nama, da žele da trajno ukinu Republiku Srpsku i da označe celi srpski narod kao genocidan. Pokazali smo šta mislimo o tome i uradili smo sve da obavestimo one koji žele dobro i Republici Srpskoj i BiH da takve namere vode raspadu zajednice koju sada poznaju. Ne postoji druga opcija“, naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, niko ne može naterati Srbe da živi s onima koji rade na njegovom uništenju.

„U tome im nikakve molitve ne mogu pomoći. Čak ni povlačenje rezolucije ne može garantovati nastavak funkcionisanja BiH, jer kako verovati onima koji stalno rade protiv vas. Ta priča nema budućnost, BiH je promašaj“, poručio je Dodik na društvenoj mreži „Iks“.

To je, dodao je on, najveći neuspeh međunarodne zajednice i slika tog promašaja je i jeftini pokušaj okupljanja pod okriljem Amerikanaca i sa Kristijanom Šmitom u Sarajevu.

„Tamo nema Republike Srpske i neće je nikada biti na mestu gde se odobrava kršenje prava i zakona. A bez Republike Srpske nema ni BiH. Taj otužni skup je dokaz podaništva, dodvoravanja Amerikancima i pokazatelj ko je gazda, gde ih i za koga veže i gde se veže konj. U vreme dok je potpuna kriza, izazvana odlukama nelegalnog Nemca, Bećirović i (federalni premijer Nermin) Nikšić mirno sede i mole se sa Šmitom. To je taj odnos koji oni imaju prema institucijama i ljudima koji žive u BiH. Potpuno podaništvo“, poručio je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter