Izvor: BSC Happy
03.07.2023 u 20:00
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajinske službe će nastaviti TERORISTIČKE AKTIVNOSTI

Danas je 495. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je privela državljanina Rusije, kojeg su vrbovale ukrajinske specijalne službe, a koji je pripremao atentat na rukovodioca administracije Krima, Sergeja Aksjonova.

O ovoj temi, stanju na frontu, ali i drugim temama, u večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ razgovarali su biviši oficir KOS-a, Ljuban Karan, ekspert za energetiku, Dragan Škrobolj i novinar Petar Popović.

Ljuban Karan, izjavio je da je veliki uspeh ovakvu akciju preseći na vreme. 

– Ovo je u zadnji čas, ali mene ne iznenađuje jedna ovakva akcija, zato što su se od početka sukoba ukrajinske službe odlučile za terorističke akcije. Neprestano ih pripremaju i nastoje da idu što više u dubinu Rusije. Ovoga puta je to bilo na Krimu, ali bilo je akcija i u samoj Moskvi i drugim delovima Rusije. Nastoje da naprave unutrašnje probleme u Rusiji i da neke značajne ličnosti, koje su važne zbog dešavanja na frontu, u samoj politici ili su simboli ruske kulture, uspeha u bilo kojoj oblasti – učine metama. Kao što je Darija Dugina. Zašto oni imaju toliko vremena i mogućnosti da izvode takve akcije? Zato što su ih moćne zapadne obaveštajne službe rastereteile obaveze prikupljanja podataka. Oni dobijaju obaveštajno obezbeđenje na dlanu – ocenio je Karan i istakao da će ukrajinske službe nastaviti takve aktivnosti

Karan smatra da su američke obaveštajne i kontraobaveštajne službe toliko moćne, da mogu da razjasne svaki događaj u svetu, osim u Americi.

– Zašto ne mogu u Americi? Zato što one stoje iza toga, jer njima upravlja ono što zovemo duboka država. U Americi je uvek u opasnosti onaj ko se zalaže za mir, zato što je njihova vojna industrija toliko jaka i moćna, da ona ne sme da stane, mora da funkcioniše. Ranije se mislilo da najmanje dva rata moraju da vode Sjedinjene Države da bi mogle da funkcionišu ekonomski. Praksa je pokaza da je to tačno“, ocenjuje Ljuban Karan.

Dragan Škrobolj, ističe da je u tzv. ukrajinskoj kontraofanzivi angažovano oko 60.000 vojnika pripremanih u Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Americi.

– Suština je da oni nemaju adekvatno vazduhoplovstvo, protivvazdušnu odbrani i da su im značajno pokidana sredstva veza. U međuvremenu, ruska vojska se značano osposobila i u rezervi ima oko 370.000 vojnika koji još nisu ušli u rat. Oni su dobili nalog da nešto urade, da bi zapadni centri moći pred svojom javnošću mogli da opravdaju silne milijarde koje su uložili u Ukrajinu. Međutim, slabo im ide – smatra sagovornik Aktuelnosti.

Škrobolj dodaje da su gubici ukrajinske vojske jezivi.

– To nisu ruske informacije, nisu ni ukrajinske. To su informacije iz zapadnih obaveštajnih krugova. Oko 350.000 ukrajnskih vojnika je poginulo, a ranjeno je sigurno dva puta više. Znači radi se o vojsci od milion vojnika. Potrošene su već dve do tri ukrajinske armije – objašnjava Škrobolj i napominje da američkih anailitičari, kapitulaciju ukrajinske vojske očekuju u oktobru.

Petar Popović, smatra da je podrška Zapada Ukrajini presudna u ovom sukobu.

– Kažu da će se ovaj sukob završiti kada Volodimir Zelenski i Vladimir Putin sednu za pregovarački sto. Ja mislim da adresa „sa kojom“ Vladimir Putim treba da sedne za pregovarački sto, nije isključivo Vladimir Zelenski, niti bilo ko iz Ukrajine. Ta adresa nalazi se na Zapadu, preko okeana“, smatra Popović.

Popović kaže da je simptomatično što Evropska unija razmatra da se jedna velika ruska banka vrati u SWIFT sistem, kako bi Turska mogla da otkupi rusko žito, a sve pod izgovorom kako bi se izvozilo u zemlje trećeg sveta.

– Imali smo prilike da vidimo i da su pojedine zemlje uvozile ruski gas, koji se potom izvozio u neke zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Ali taj ruski gas tada nije bio ruski, već od tih zemalja koje su ga uvezle. Verovatno će i žito i brašno završiti u zemljama koje su uvele sankcije Rusiji, pod drugom markom – smatra Popović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter