Izvor: BSC Happy
05.01.2024 u 20:25
1

GOSTI EMISIJE „AKTUELNOSTI“ UPOZORAVAJU: „Drmaju se temelji Evrope“

Profesor Fakulteta političkih nauka Dragana Mitrović u emisji „Aktuelnosti“ govorila je o naglim promenama koje se u poslednje vreme dešavaju u zapadnim medijima, koji kako tvrdi, već sada pripremaju teren da će Ukrajina izgubiti rat.

– Postoji deo političkih snaga, kao što su strani mentori koji insistiraju da se rat nastavi i da se ljudi guraju u rat. U zapadnim medijima je već vidljiva velika promena koja je krenula sa najtvrđom ultra-desničarskom linijom, koju predvodi britanski Telegraf.  Oni su 9. decembra objavili tekst o tome da je Putinova pobeda  užasavajuća ali neizbežna. Takođe su kazali i da se drmaju  temelji Evrope. Sa tom pričom istovremeno kreće i niz članaka u drugim medijima gde se kritikuje Ukrajina zbog načina na koji vodi rat, zbog brutalnosti prilikom regrutacije, zbog korupcije i na taj način se  priprema teren da se javnosti predoči da će Ukrajina izgubiti rat, odnosno da će ga Rusija dobiti – rekla je ona.

Pukovnik Stevica Karapandžin govorio je o trenutnom stanju na liniji fronta kao i najbitnijim strateškim tačkama.

– Ukrajina nakon neuspele kontraofanzive primenjuje nešto što se zove puzajući napad, nešto što ima brzinu i tempo ravno puzavici. To treba da održava tenziju kod jedinica a da kod pokrovitelja istovremeno opravdava dalja sredstva. Sve sto se dešava na frontu od oko 1000 km je aktivna ruska odbrana. Ona je na svim delovima fronta aktivna. Kada govorimo o zaporoškom pravcu on ostaje glavni pravac napada. Rusi su zauzeli jedan deo Rabotina, to je mesto na izuzeteno važnom pravcu Melitopolj-Tokmak- Zaporožje, gde bi napadač mogao na najrentabilniji način izaći na more i ugroziti Krim sa severoistoka, čime bi presekao kopnenu vezu Donbasa i Krima – rekao je Karapandžin.

Prof. dr Bojan Dimirijević istakao je da je rat u Ukrajini nesumnjivo poraz velikih zapadnih sila.

– Nema sumnje da je ovo poraz Zapada, ako imamo podatak da je 200 milijardi dato za finansiranje rata u Ukrajini, ako znamo koliko je oružja iz NATO arsenala dato Ukrajini, onda je jasno da Zapad kolektivno sa tih 40-ak zemalja ratuje u Ukrajini, a dato je čak i ljudstvo. Ukrajinska kontraofanziva nije donela nikakve uspehe i ona je urušila najveći deo ljudstva i tehnike kojim je Ukrajina raspolagala, a pritom je bila obučavana po NATO standardima i naoružavana kompletno NATO naoružanjem. U mnogim slučajeva to naoružanje se pokazalo inferiornim, a kada sve to sagledamo, onda je ovo očigledno početak ozbiljnog vojnog i geopolitičkog poraza Zapada – zaključio je Dimitrijević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “GOSTI EMISIJE „AKTUELNOSTI“ UPOZORAVAJU: „Drmaju se temelji Evrope“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter