Izvor: HAPPY BSC
13.01.2023 u 21:10
0

MILOŠ LABAN U „AKTUELNOSTIMA“: „Zelenski veruje u svoju viziju o pobedi i da će vratiti sve teritorije“

Bez obzira na žestinu borbi ruska strana štedi ukrajinsku vojsku.

Prof. dr Miloš Laban podsetio je u večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ da je do pre nekoliko meseci bila aktuelna priča o primirju, kao i da vidimo da događaji demantuju prognoze koje su bile zasnovane na pogrešnim procenama.

– Zelenski je po profesiji glumac, a posao glumca je da sebe stavlja u ulogu koja nije njegova, znači da počne da veruje u nešto što nije istina. On veruje u svoju viziju o pobedi i da će vratiti sve teritorije. I američki analitičari i komandanti ukazuju na to ne da nema ništa od ukrajinske pobede, već kako sačuvati nešto od Ukrajine. Lično mislim da se ovaj sukob neće završiti primirjem i da je jedini način kapitulacija Ukrajine. Što pre do toga dođe sačuvaće se nešto od Ukrajine. Jasno je da je povlačenje taktičko iz Hersona, da se prebace specijalne jedinice na Donjecko ratište. Težište je da se probije Donjecki front. To je stvaranje jedne slike o navodnoj nemoći ruske vojske koja je iz taktičkih razloga gledala da preseče linije snabdevanja i Soledar je zbog toga i zauzet i da bi se naterali ukrajinski vojnici da se predaju ili će izginuti – rekao je on.

Laban je naglasio da je vojno rukovodstvo ukrajine u nesaglasnosti sa realnim činjenicama i dodao da su shvatili da je njihov zadatak da što više stvore utisak kako Ukrajina ima šanse da pobedi kako bi stiglo novo naoružanje i finansijska pomoć, kao i da sve to ničemu ne vodi.

– I dan danas, bez obzira na žestinu borbi, verujem da ruska strana štedi ukrajinsku vojsku. Setimo se Čečenije pre 20 godina. Na čelu protivnika ruske vojske bio je otac sadašnjeg lidera Čečenske Republike Ramzana Kadirova, koji je i sam bio oficir koji se borio protiv Rusa. Gde su sada Čečeni? Isto će Rusi uraditi sa Ukrajincima koliko god izgledalo čudno. Doći će do kapitulacije Ukrajine i Rusi će preuzeti tu vojsku i te obučene NATO vojnike i deo njihovog naoružanja koji je NATO dao – istakao je Laban.

Prema njegovim rečima, Rusima treba stanovništvo koje ruski jezik govori i ruski je etničko.

– Ovo nije nikakav rat između dva pravoslavna naroda već građanski rat u okviru istog naroda pri čemu je jedan deo ideološki obrađen – rekao je Laban.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter