Izvor: HAPPY BSC
13.01.2023 u 21:03
0

STEVAN IGNJATOVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „Ukrajinci ostali bez 90 posto visoko tehnološkog naoružanja, jer su Rusi imali kontralek“

Ukrajinci su ostali bez 90 posto visoko tehnološkog naoružanja koje nije moglo da im da adekvatnu pomoć ili zaštitu jer su Rusi imali kontralek.

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ gostovao je Stevan Ignjatović – pilot koji je istakao da je preokret u specijalnoj vojnoj operaciji nastao letos, u junu mesecu kada je ukrajinska vojska od Zapada dobila odgovarajuću zapadnu opremu i dronove od Turske i ostalih zapadnih zemalja i dodao da tada počinje njihovo jačanje i pokret za vraćanje izgubljenih teritorija.

– Uspeli su da vrate samo 18 od 40 posto izgubljene teritorije, što znači da koliko god su dobili njima nije dovoljno da i dalje budu ponosni na sebe i svoje delo. Rusi su uspeli da uđu u svaki sistem koji su Ukrajinci dobili i da ga zaustave, zbog čega su Ukrajinci ostali bez 90 posto tog visoko tehnološkog naoružanja koje nije moglo da im da adekvatnu pomoć ili zaštitu jer su Rusi imali kontralek – kazao je on.

Ignjatović je naglasio da oficiri ukrajinskih jedinica koji su iz patriotskih razloga ili moranja došli u ovaj rat shvatili su da će uzalud izgubiti glave i krenuli su dalje.

Na pitanje koliko strani plaćenici mogu doneti prevagu i pomoćiUkrajincima, Ignjatović je rekao da mogu da pomognu samima sebi, odnosno da se sakriju i da ne poginu za jeftine pare.

– Koriste prvu priliku da pobegnu, a kada budu zarobljeni svi kažu kako su bili kuvari, kuriri, vozači, bolničari i da niko metak nije ispalio. Najveći broj Poljaka, pored zapadnih plaćenika, ima na teritoriji Ukrajine koji se bore protiv Rusije, jer je u njima iskonska mržnja prema Rusima, od davnih dana, posebno od Drugog svetskog rata na ovamo, iako treba da im budu zahvalni jer su im Rusi pomogli da postanu država. Tu nema propagande već samo otvorena mržnja prema Rusima – rekao je Ignjatović i dodao da je 15.000 njihovih vojnika na teritoriji Ukrajine, kao i da je više 10.000 njih poginulo boreći se na strani Ukrajinaca, radeći za neke sitne pare.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter