Izvor: BSC happy portal
13.01.2023 u 20:56
0

DRAGAN PETROVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ OTKRIO ISTINU O SOLEDARU: „Ruska strana nije udarala čeono na centralni deo grada kao veoma dobro utvrđen, već je zaobilazila i na kraju ga opkolila!“

Naučni savetnik Dragan Petrović osvrnuo se na goruće teme kada je rat u Ukrajini u pitanju.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se trenutnom stanju na frontu, toku specijalne vojne operacije u Ukrajini,  poslednjem izveštaju generala Igora Konašenkova sa posebnim osvrtom na grad Soledar koji je trenutno jedna od krucijalnih tačaka.

RELJIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Zapad se napaja ukrajinskim strahom zarad kontole sopstvenih naroda
Tokom zauzimanja Soledara jedinice ruskih Vazdušno-desantnih snaga izvele su prikriveni manevar, napadajući položaje ukrajinskih trupa. Grad je bio blokiran sa severne i južne strane.

Na ove krucijalne tematike je pored prof. doktora Miloša Labana i Stevana Ignjatovića – pilota  govorio i Dragan Petrović – naučni savetnik koji se tokom ovog medijskog istupanja osvrnuo na totalno čišćenje Soledara i stanja na fontu koji može doneti interesantne promene.

  • U nedelju osmoj januara sam ukazao da je ruska strana činila prodor gde je postojala jedinstvena odbrana. Taj deo fronta je potpuno izravnat. Sam Soledar je imao deset hiljada stanovnika pre početka ratnih dejstava, to je sada minmalan broj civila. Kad se prodrlo ruske snage su se veoma primakle mestu Sol koje se nalazi oko 15 km seveozapadno od Soledara gde je železnička pruga. Postoje i druge linije komunikacije – rekao je Petrović i dodatno pojasnio strategiju ruske strane, ali i ukrajinsku odbranu koja nije donela svrsishodan učinak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

  • Pre 72 časa su ostale značajne ukrajinske snage koje su branile grad, bile su veoma dobro ukopane , tu dolazi do izražaja politički motiv Kijeva da traže evakuaciju pre nekoliko dana. Ruska strana nije udarala čeono na centralni deo grada kao veoma dobro utvrđen, već je zaobilazila i na kraju ga opkolila. Ostao je samo jedan izlaz za evakuaciju kada je ostalo samo 500 ukrajinskih vojnika. Grad je potpuno u ruskim rukama. Ove nije u pitanju samo dobitak grada Soledara, već ulegnuće fronta, ovde se vide i izbočine, severno od Soledara je bitno jedno rudarsko mestašce, ukrajinci bi morali da izravnaju deo fronta, od Rojdolovke može da se uhvati kao u mišolovku. Na obodu Artiemovska imamo  dva ruska dejstava i napretka – objasnio je tokom gostovanja na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter