Izvor: TANJUG
21.02.2024 u 12:25
0

FUNTA SALIKOM MONARHA:Lik kralja Čarlsa od juna na britanskim novčanicama

Novčanice sa likom kralja Čarlsa Trećeg ući će u promet od 5. juna, saopštila je danas Engleska banka (BoE), koja je pre više od godinu dana prikazala njen dizajn.

PEVAČICA GOLA U KADI: Pena prekrila intimne delove – fanovi odlepili

Kraljev portret će se pojaviti na novčanicama od pet, 10, 20 i 50 funti i cirkulisaće uz postojeće na kojima je kraljica Elizabeta, preneo je Rojters. Nove banknote na kojima je kralj Čarls zameniće pohabane, a njima će se izaći u susret i rastućem zahtevu za britanskim novčanicama, saopštila je BoE.

Banka je istakla da je sve urađeno u dogovoru sa kraljevskom porodicom i da će se voditi računa o uticaju na životnu sredinu. To znači da će nove novčanice na kojima je 75-godišnji monarh, koji je poznat po aktivnostima u očuvanju životne sredine, ući u opticaj „vrlo postepeno“, dodaje BoE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter