Izvor: KURIR/index.hr
08.05.2023 u 20:53
0

GRAĐANI ODALI POČAST ČUVENOJ LEJDI DI TOKOM KRUNISANJA KRALJA! Britanci nisu zaboravili svoju omiljenu PRINCEZU

Deo okupljenih ispred Vestminsterske opatije, koji je došao da prisustvuje krunisanju kralja Čarlsa III, transparentima je odao počast preminuloj princezi Dajani.

 

Ulice Londona bile su preplavljene ljudima koji su došli da prisustvuju krunisanju kralja Čarlsa III, od kojih su desetine hiljada danima kampovale u okolini Vestminsterske opatije kako bi bili svedoci istorijskog događaja.

Britanci su došli da pozdrave svog novog kralja raznim natpisima posvećenim njemu, ali su se mnogi prisetili i njegove bivše supruge, pokojne princeze Dajane.

Obožavanu Dajanu Britanci su počastili raznim transparentima sa njenim likom, dok se lice Čarlsove sadašnje supruge, kraljice supruge Kamile, moglo videti samo na pomalo zastrašujućim maskama koje su nosili neki iz gomile.

Nisu svi došli ni da se poklone svom novom kralju, a neki od okupljenih su natpisima jasno izrazili svoje stavove protiv monarhije.

Podsetimo, princeza Dajana i princ Čarls venčali su se 29. jula 1981. godine u katedrali Svetog Pavla u Londonu, a njihovu svadbenu ceremoniju na televiziji je pratilo 750 miliona ljudi u 74 zemlje. Dan kada su Dajana i Čarls rekli sudbonosno da u Velikoj Britaniji bio je toliko važan da je proglašen državnim praznikom, a na ulicama Londona bilo je oko 600.000 građana koji su želeli da pozdrave par.

Princeza Dajana bila je jedna od najfotografisanijih žena na svetu i mediji su je pomno pratili, baš kao i kobne večeri 31. avgusta 1997. godine, kada je mercedes kojim se vozila sa vozačem Henrijem Polom i njenim ljubavnikom Dodijem Fajedom naleteo na betonski stub unutar tunela u Parizu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter