Izvor: AGENCIJE
06.02.2024 u 12:17
0

HARIJU SE OVO NEĆE DOPASTI: Vilijam preuzima ključne poslove zbog bolesti kralja Čarlsa

Princ od Velsa i naslednik britanskog kralja Čarlsa III na tronu Vilijam, preuzeće na sebe više ceremonijalnih i kraljevskih obaveza nakon što je objavljeno da kralj Čarls boluje od karcinoma i da ga očekuje hirurška intervencija, prenosi danas BBC.

Analizirajući šta očekuje britansku kraljevsku porodicu u narednom periodu, BBC navodi se da je princ Vilijam sada u situaciji u kakvoj je bio i kralj Čarls u vreme kada je bio princ od Velsa i kada je njegova majka, kraljica Elizabeta II bila bolesna.

UDRUŽENJE DRAMSKIH UMETNIKA UZ MILOŠA: „Tužno je da živimo u vremenu u kome je tako lako optužiti nekoga za ‘podržavanje genocida’“

Vilijam će morati da se brine i o ocu i o supruzi princezi Ketrin, za koju je ranije objavljeno da je podvrgnuta operaciji nakon koje se oporavlja, a imaće i veću ulogu kada je reč o javnim nastupima i obavljanju službenih dužnosti.

Kralj Čarls će nastaviti da obavlja pojedine dužnosti, odnosno biće čuvar papirologije i crvene kutije sa ministarstkim dokumentima, a prema mogućnostima će se sastajati sa državnim zvaničnicima. Britanski javni servis navodi da će on propuštati ceremonijalne poslove i obaveze u kojima ima neposredan kontakt sa javnošću.

Bakingemska palata saopštila je juče da je kralju Čarlsu III dijagnostikovan rak tokom posete bolnici zbog uvećane prostate. U saopštenju se samo navodi da je otkriven „oblik raka“, ali ne piše o kojoj vrsti raka je reč.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter