Izvor: Alo
17.02.2024 u 12:38
0

POSLEDNJA DVA DANA ŽIVOTA ŠABANA ŠAULIĆA: Pre pet godina poginuo u jezivom udesu, jednu tajnu odneo je sa sobom u grob

Šaban Šaulić je na današnji dan poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Legendarni pevač narodne muzike, Šaban Šaulić, na današnji dan pre pet godina pognuo je u saobraćajnoj nesreći.

Saobraćajka se dogodila u Nemačkoj na autoputu, kada se pevač vraćao sa nastupa. On je odmah prebačen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Šaban je u Nemačku otišao dan ranije avionom sa prijateljima, muzičarem Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobijem Stojadinovićem. Na istom letu su bile i njegove kolege Dragan Kojić Keba, Maja Berović…

Kako su oni istakli, pevač je sve vreme bio nasmejan, ali je jedva čekao da se vrati kući i odmori se.

Šaban je započeo svoj poslednji nastup sa koleginicom Teom Tairović, rečima: „Ajmo, pali, idemo!“ i zapevao hit „Odlaziš, odlaziš“.

 Kada je završio nastup prišla mu je Melani Antonić Jekić poreklom iz jednog malog mesta kraj Pančeva i zamolila ga da se zajedno fotografišu, prenose mediji.

Šaban je nakon toga otišao u hotel, a kako je njegov kum, Slobodan Stojadinović rekao, posle nastupa su odmah otišli na spavanje i dogovorili se da probudi Šabana u 6:15 kako bi krenuli na aerodrom. Probudio ga je tri minuta kasnije, a pevač je, kako su prenosili mediji, zbog toga bio nervozan.

Kako se navodi, postoje dve verzije o Šabanovoj smrti.

Prva je da je nakon saobraćajke Šaban izašao iz kola bez vidljivih povreda i da je mogao da govori, ali da ga doktori na licu mesta nisu razumeli zbog jezika, ali su shvatili da se žalio na bol u grlu i grudima, kao i da mu se stanje pogoršava. Ubrizgali su mu sredstvo za uspavljivanje, a pevač je zaspao. Helikopterom je prebačen do najbliže bolnice. Nakon što je Šaban primljen u bolnicu pojavile su se informacije da su ga reanimirali više od dva sata, međutim, pevač se više nije probudio. Tada su se pojavile priče da su ga lekari nehotice usmrtili.

Sa druge strane, nemački doktori su objavili da je pojas u automobilu zategao pevača od siline udarca na mestu gde je došlo do pucanja aorte, te da nije izdržao i dočekao operaciju koja je bila neophodna.

Prema izveštaju lekara pevač je preminuo od posledica pucanja srčane aorte.

Šaban Šaulić sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda. Na večni počinak ispraćen je pesmom „Ne plači dušo“.

Šabanov vozač i muzičar Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Nemačkoj 18. februara usled teških povreda glave, dok je jedini preživeli u automobilu smrti Šaulićev kum Slobodan Bobi Stojadinović.

Za dvostruko ubistvo, Alsin Levent je dobio zatvrsku kaznu od tri godine i tri meseca, što je sve razočaralo.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter