Izvor: informer
01.03.2024 u 09:54
0

PREMINUO PEVAČ NARODNE MUZIKE: Napustio nas je u 65.godini života

Preminuo je pevač narodne i izvorne muzike Predrag Drezgić Preša u 65. godini života.

Kako se navodi, sahrana će se obaviti danas, 1. marta i rodnom Dublju, kod Bogatića. Opelo ispred porodične kuće počinje u 12 časova.

Predrag Drezgić Preša je prvo interesovanje za muziku pokazao još u osnovnoj školi, tako da upisao Srednju  muzičku školu „Josif Marinković“ u Zrenjaninu, a onda školovanje nastavio i na Muzičkoj akademiji.

Još kao student, Preša se pojavio na estradnoj sceni i tako započeo svoju karijeru. Učestvovao je u brojnim muzičkim televizijskim emisijama i koncertima narodne muzike, a raskošnim baritonom privukao je pažnju muzičkih stručnjaka i postao solista Radio Beograda za čiji muzički arhiv je snimio veliki broj trajnih snimaka izvornih i komponovanih pesama.

Predrag je snimio deset albuma izvorne i komponovane muzike, a pored pevanja, on se bavio uspešno i komponovanjem i aranžiranjem.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter