Izvor: Alo.rs
23.02.2024 u 08:50
0

PRIJOVIĆKINA PESMA KRIJE TUŽNU PRIČU: Iza ovih reči stoji bolna istina

Aleksandra pesmu često peva na nastupima, a malo ko zna pozadinu priče.

Pevačica Aleksandra Prijović prepevala je velik hit „Sačuvaj tajnu, ljubavi moja“ koju u originali izvodi tragično nastradali pevač Dušan Kostić.

Prijovićka ovu pesmu često izvodi na svojim nastupima, a nedavno je uvrsila i u svoj drugi album. Pesma krije tužnu priču.

Pevač narodne muzike navodno je izvršio samoubistvo, ali do danas se ne zna šta se sa njim tačno desilo s obzirom da njegovo telo nikada nije pronađeno, a pismo koje je poslao porodici je stiglo tek nakon njegove smrti.

Dušan Kostić preminuo je 13. maja 1996. godine, a tragedija se navodno dogodila na Pančevačkom mostu sa kog je pevač skočio.

Pisalo se i da je Dušan „viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio“.

Međutim, Dušanovo telo nikada nije pronađeno, a na licu mesta pronađena je njegova torbica sa ličnim dokumentima. Nekoliko dana posle samoubistva na adresu Dušanove žene Nevenke, kao i na adresu Dušanovih roditelja, stiglo je kratko pismo:

– Mnogo vas volim, oprostite mi – pisalo je, a na koverti nije bilo ni potpisa, ni pečata.

– U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače. I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno – rekla je Nevenka svojevremeno i dodala:

– Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me – rekla je ona tada, sigurna da „tu nisu čista posla“.

Jedini očevidac skoka s mosta navodno je bio radnik ŽTP-a koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Dušanovo telo nikada nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za gradske priče.

Prema jednoj verziji on je ubijen, a samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer navodno nije mogao da vrati staru slavu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter