Izvor: 24sata.hr
19.04.2023 u 11:30
5

Putin je MODERNI ROBIN HUD? „Krade od SIROMAŠNIH da obezbedi bivšu suprugu i NJENOG MUŽA“

Čak i bivša žena se bogati?

Ruski predsednik Vladimir Putin (70) bio je 30 godina u braku s Ljudmilom Putinom (65), imaju dve ćerke – Mariju i Katerinu, a nakon razvoda svoj ljubavni život uspešno taji od javnosti.

Ljudmila je nakon razvoda pronašla sreću s 20 godina mlađim Arturom Očeretnim, za kojeg se udala 2015. godine.

Od razvoda se Ljudmila se nije pojavljivala u javnosti, a i tajila je udaju za Očertenijem, sve dok ruski novinari Sobesednika nisu otkrili da je promenila prezime.

Nakon priča da Putinova bivša žena gomila bogatstvo od rata u Ukrajini, ponovno je u centar pažnje došao njen ljubavni život.

Ljudmila je navodno godinama bila nesrećna u braku i bilo joj je teško da se bori s neugodnim Putinovim karakterom. Kako je Natalija ­Gevorkijan, Putinova biografkinja, rekla za Washington Post kratko nakon što su objavili da se razvode: „Ona je žena koja je volela, ali nije bila voljena.“

Kada je Putina 2014. godine državna novinska agencija pitala planira li da se ponovo oženi, ruski je predsednik šaleći se odgovorio: „Prvo moram da udam bivšu suprugu Ljudmilu, a onda ću misliti na sebe.“ Brak s Očertenim ugovorio je, navodno, sam Putin, navodi se u izveštaju Fonda za borbu protiv korupcije ruskog opozicijskog lidera Alekseja Navaljnog.

„U stara vremena bilo je uobičajeno da roditelji mlade dogovore miraz: nešto vredno, poput novca, skupih tkanina ili nakita kako bi se povećala vrednost mlade. Ali Putin je zauzeo potpuno novi pristup. Doslovno je dogovorio višemilionski iznos, miraz za bivšu suprugu“, rekla je Marija Pevčik, vođa istraživačke jedinice u organizaciji.

Pevčik nije precizirala koliko tačno vredi miraz Putinove bivše supruge, ali izveštaji kažu da je par primio milione donacija svojoj organizaciji i kupovao luksuzne nekretnine širom Evrope. Kako tvrdi, Putinov brak s Ljudmilom bio je „lažan“.

„Ljudmila nikada nije bila prava prva dama. Jedva smo je viđali u javnosti i nikad je nismo čuli da govori. Jednom godišnje korišćena je kao živi eksponat na verskim obredima“, dodala je Pevčik.

Printscreen/Youtube/ГРОШІ

Nakon što su objavili da se rastaju 2013., Ljudmila je rekla da će par ostati vrlo blizak i da je zahvalna na njegovoj kontinuiranoj podršci. Ako je verovati izveštajima, ta podrška dolazi u mnogim oblicima.

Reutersovo istraživanje imovinskih kartica 2017. godine pokazalo je da bi Ljudmila mogla da bude povezana s višemilionskim poslom s nekretninama. Priča se da je njen drugi suprug Artur postao vlasnik nekoliko vila i stanova u nekoliko zemalja izvan Rusije nakon što se njegova nova supruga rastala od Putina, za kojeg se kaže da je jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

„Artur Očeretni i Ljudmila Putin (sada službeno Ljudmila Očeretnaja) nemaju svog novca. Sve što poseduju ukrao je Vladimir Putin. Poput obrnutog Robina Huda, Putin krade od siromašnih da bi dao bogatima“, rekla je Pevčik.

Širi se i priča da Ljudmila gomila bogatstvo od rata u Ukrajini.

„Ljudmila se 2018. pridružila kompaniji Karmoni, registrovanoj na Kipru, sa svojom kompanijom Meridian. Do kraja 2022. tamo je imala 14,5 odsto vlasništva“, rekao je ruski istraživački novinar Sergej Ježov, koji takođe pripada istraživačkom timu Navaljnog.

Karmoni odobrava mini kredite, a oni koji uzimaju zajam daju svoje automobile kao kolateral. Ove kredite prvenstveno traže Rusi s niskim primanjima. Od početka rata u Ukrajini broj takvih kredita porastao je za 10 odsto zbog loše situacije u Rusiji.

Bild piše da mnoge porodice, čiji su muževi i sinovi poslati u rat, tim novcem kupuju zaštitnu opremu poput kaciga i pancira. Kao rezultat toga, ruske rublje se slivaju u Karmoni. Kompanija je u 2022. povećala profit za 66 odsto. Ludmila je, prema udelu u firmi, u prvoj godini rata navodno dobila više od 600.000 evra.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “Putin je MODERNI ROBIN HUD? „Krade od SIROMAŠNIH da obezbedi bivšu suprugu i NJENOG MUŽA“”

  1. I tata bi sine, kada bi mi se pružila prilika, svi mi pošteni ( pa i ja) smo „pošteni“ zato što nemamo tu priliku a da je imamo isti bi bili! Jbg. Život je nekome majka a nekome zla maćeha!

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter