Izvor: Kurir
22.05.2024 u 20:14
0

„RASPLAKALA SAM SE, PRVI PUT SMO SE VIDELI“: Zorica Brunclik o Zvonku Bogdanu

Pevačica Zorica Brunclik jedna je od retkih koja sa ponosom ističe da je svoju karijeru započela u kafani, a malo ko zna da je veliki udeo tokom njenih početaka imao pevač Zvonko Bogdan.

Naime, čuveni muzičar nastupao je u hotelu „Union“, a ona je bila njegova zamena. Zorica je mesec dana pevala umesto njega, jer je on imao druge obaveze, pa nije mogao tu da nastupa.

– S ponosom ističem da sam pevala i u kafani. Vi postavljate nivo gde god da se pojavite. Možete da uprskate i u „Karnegi holu“. Napraviću jedno poređenje, Zvonko Bogdan mi neće zameriti na tome. On je godinama pevao u hotelu „Union“, to je bilo kultno mesto gde se odlazilo da slušate Zvonka Bogdana. On ga je napravio kultnim. Mnogi su posle toga pevali u tom hotelu, ali to više nije bilo to. On je napravio oko sebe legendu da je „Union“ jednako Zvonko Bogdan. E, tako i ja i moje koleginice i kolege, koji smo pevali po kafanama. Uzgred, i nije bilo gde da se peva. U tom trenutku to je bio Dom sindikata. U kafanama su traženi talenti, a ljudi koji su bili zaduženi za to su našli mene, kada je reč o diskografskom izdanju. Kada je Bora Spužić Kvaka u pitanju, on je već bio velika zvezda kada je shvatio da meni treba pružiti ruku i biti mi vetar u leđa, jer ja sam zaslužila da ne ostajem više u kafani, nego da se popnem stepenik više i nastupam na koncertima. I tako je krenulo. Imala sam sreću da u važnim momentima budem na pravom mestu u pravom trenutku, sretala sam prave ljude, kompozitore, tekstopisce, aranžere, orkestre i to je bila dobitna kombinacija – otkrila je ona.

Podsetimo, pevačica je nedavno otkrila da je bila na koncertu čuveog kolege, te otkrila da je to za nju bio veoma emotivni susret

– Prvi put sam prešla 200 kilometara da slušam nekoga, a to je Zvonko Bogdan. Mi smo se proveli fantastično i neka ga Bog poživi još 100 godina. On se setio kako sam ja njega menjala pre 50 godina u jednom hotelu mesec dana, nikad se do sada nismo sreli. Ja sam se rasplakala… Prvi put smo se videli… – rekla je Zorica tada u emisiji „Premijera“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter