Izvor: HAPPYBSC
15.02.2024 u 19:30
0

TEORIJA ZAVERE ILI ISTINA: Svaki treći republikanac veruje u bizarnu teoriju koja uključuje Tejlor Svift i Džoa Bajdena

Otprilike jedna trećina republikanaca kaže da veruje da je Tejlor Svift uključena u tajne vladine napore da pomogne Džou Bajdenu da pobedi na predsedničkim izborima 2024. godine, pokazala je anketa objavljena u sredu sa Univerziteta Monmouth.

Neutemeljena teorija zavere o kojoj je reč, koja je popularizovana u desničarskim medijima uoči nedavnog Superboula, tvrdi da je odnos Svift s sportistom NFL ekipe Kansas City Chiefs-a Travisom Kelsijem izmislila vlada kao deo opsežne zavere psiholoških operacija

Cilj navodne zavere je da pobeda Chiefsa u nedelju Svift pruži još veću „pozornicu“ s koje može podržati Bajdena, menjajući predsedničke izbore 2024. u njegovu korist, piše Klix.ba.

Iako je pop superzvezda podržala Bajdena uoči izbora 2020. i poslednjih godina podsticala svoje obožavaoce da glasaju, nema činjeničnih dokaza koji bi poduprli teoriju zavere koja je brzo prešla u javni diskurs.

Dok je nešto manje od polovine (46 posto) odraslih Amerikanaca ispitanih za potrebe ankete izjavilo da su čuli nešto o teoriji zavere, jedan od pet odraslih Amerikanaca (18 posto) rekao je da veruje u zaveru, a 32 posto republikanaca smatra da je legitimna, pokazalo je istraživanje Monmoutha.

Značajno je, međutim, da 42 posto onih koji su rekli da veruju da je teorija zavere istinita nisu čuli za nju pre nego što su bili kontaktirani za anketu, pokazujući ili pristranost prema predsedniku ili sklonost teorijama zavere.

Uoči velike nedeljne utakmice, bivši predsednik Donald Tramp pokušao je da izvrši pritisak na Svift, rekavši na svojoj platformi društvenih medija da će mu biti „nelojalna“ ako odluči da podrži Bajdenovo predsedništvo.

„Sviđa mi se njen dečko Travis, iako je možda liberal i verovatno me ne podnosi!“, napisao je Tramp.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter